1.2.20

H εφαρμογή "Google Translate" θα μεταγράφει και θα μεταφράζει σε πραγματικό χρόνο

Το Google Translate είναι ήδη μια εξαιρετικά χρήσιμη υπηρεσία, αλλά θα γίνει ακόμη καλύτερη αργότερα φέτος, χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη.
Όπως αναφέρει το CNET, η Google παρουσίασε αρκετά AI project νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα στο Σαν Φρανσίσκο. Ένα από αυτά είναι ένα νέο χαρακτηριστικό που κατευθύνεται στην εφαρμογή "Google Translate" λίγους μήνες από τώρα, που θα επιτρέπει σε μια συνομιλία να μεταγραφεί σε πραγματικό χρόνο, ενώ παράλληλα μεταφράζεται σε άλλη γλώσσα.
Από πρακτική άποψη, θα επέτρεπε σε δύο άτομα που μιλούν διαφορετικές γλώσσες να πραγματοποιούν μια συζήτηση, απλώς διαβάζοντας τι λέει το άλλο άτομο από την εφαρμογή στο τηλέφωνό τους. Όπως συμβαίνει σε πραγματικό χρόνο, η συνομιλία θα πρέπει να είναι σε θέση να ρέει κανονικά χωρίς μεγάλη παύση. Άλλες χρήσεις περιλαμβάνουν τη συμμετοχή σε μια διάλεξη σε μια γλώσσα που δεν καταλαβαίνετε ή την παρακολούθηση μιας ταινίας και τη δημιουργία των δικών σας υπότιτλων μέσω της εφαρμογής.
Οι δοκιμές είναι προς το παρόν σε εξέλιξη για πολλές γλώσσες, όπως γαλλικά, γερμανικά και ισπανικά. Όταν η λειτουργία μεταφερθεί στην εφαρμογή "Google Translate", θα είναι απαραίτητη η σύνδεση στο ίντερνετ για να δουλέψει. Ο φόρτος εργασίας για την πραγματοποίηση μεταγραφής και μετάφρασης σε πραγματικό χρόνο συμβαίνει στους διακομιστές της Google, κάτι το οποίο είμαστε βέβαιοι ότι η μπαταρία σας θα ευχαριστηθεί.
Εάν εν τέλει λειτουργεί άψογα, τότε το Google Translate πρόκειται να γίνει ένα ακόμη πιο σημαντικό εργαλείο στο τηλέφωνό σας, ειδικά όταν ταξιδεύετε. Δεν διαθέτουμε ημερομηνία κυκλοφορίας για το χαρακτηριστικό, αλλά ελπίζουμε ότι όλοι θα το χρησιμοποιήσουμε πριν από το τρίτο τρίμηνο του 2020.


 gr.pcmag.com

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου