18.1.20

Προσέφυγαν στο ΣτΕ για την ακύρωση του αντικαπνιστικού νόμου

Το Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας εναντίον του νέου αντικαπνιστικού νόμου. 
Στο Συμβούλιο Επικρατείας (ΣτΕ) προσέφυγε το Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης, ζητώντας την ακύρωση του νέου αντικαπνιστικού νόμου.
«Οι λόγοι για τους οποίους γίνεται η αίτηση ακύρωσης, έχουν να κάνουν με παράβαση του δικαιώματος ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας και της εν γένει επαγγελματικής ελευθερίας, με παράβαση της αρχής της αναλογικότητας σχετικά με τα προστατευόμενα δικαιώματα καθώς και με παραβίαση της αρχής της αναλογικότητας σχετικά με το ύψος των επιβληθέντων προστίμων» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
Μάλιστα, η προσφυγή στρέφεται εναντίον των συναρμόδιων υπουργείο και του ελληνικού δημοσίου.
Υπενθυμίζεται ότι ο νέος αντικαπνιστικός νόμος προβλέπει την καθολική απαγόρευση του καπνίσματος σ΄ όλους τους κλειστούς χώρους, αλλά και σε ανοιχτούς, όπου συγκεντρώνονται παιδιά - όπως γήπεδα και παιδικές χαρές.
Το κάπνισμα απαγορεύεται, επίσης, σε δημόσιες υπηρεσίες, αθλητικούς χώρους, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και κλειστούς σταθμούς.
Στο πλαίσιο της εφαρμογής της νομοθεσίας, μάλιστα, το υπουργείο Υγείας καλεί τους πολίτες να προβαίνουν σε σχετικές καταγγελίες ή να ζητούν βοήθεια για τη διακοπή του καπνίσματος στον ειδικό αριθμό «1142».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου