18.1.20

Αύξηση ασθενών από Αλτσχάιμερ

Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει η "εξάπλωση" της νόσου Αλτσχάιμερ στο νομό Μαγνησίας. Μέσα στο 2019 καταγράφηκαν  42 νέες περιπτώσεις πασχόντων από τη νόσο. 
Κι επί πλέον.  
Εντοπίζεται σε ηλικίες κάτω των 60 ή ακόμα και 50 ετών. 
Τα στοιχεία αναφέρθηκαν σε εκδήλωση της μονάδας της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Αλτσχάιμερ και Συγγενών διαταραχών Βόλου. 
Εκπρόσωποι της Εταιρείας στάθηκαν στη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης της νόσου Αλτσχάιμερ, μόλις γίνουν αντιληπτά τα πρώτα ανησυχητικά σημάδια.
Σε ρεπορτάζ της εφημερίδας" Ταχυδρόμος"  μίλησε η επιστημονικά υπεύθυνη της μονάδας του Βόλου Μάγδα Σουσουρή, η οποία είπε ότι με βάση τα καταγεγραμμένα στατιστικά στοιχεία της περασμένης χρονιάς, σε 28 έως 30 υπολογίζονται οι συμμετέχοντες στο ημερήσιο πρόγραμμα, ενώ 18 περίπου φιλοξενήθηκαν στο οικοτροφείο. Επίσης ανέφερε πως υπάρχουν ομάδες πρόληψης με συντονιστή ψυχολόγο, αλλά παράλληλα λειτουργούν και ομάδες ψυχοθεραπείας.
Σημειώνεται πως η έναρξη της νόσου Alzheimer είναι αργή και προοδευτική και τα συμπτώματα μπορούν να εκδηλώνονται με διαφορετικό τρόπο σε κάθε ασθενή και να επιδεινώνονται με την πρόοδο της νόσου. Συνήθως (όχι όμως απαραίτητα)  το πρώτο σύμπτωμα που παρατηρείται είναι οι διαταραχές μνήμης. Η νόσος Alzheimer σταδιακά οδηγεί στην προοδευτική πλήρη αποδιοργάνωση της προσωπικότητας του ασθενούς.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου