11.3.20

Πως θα θα δίδονται οι άδειες

Τις δυνατότητες που έχουν οι εργαζόμενοι γονείς παιδιών κάτω των 15 ετών στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για άδειες και εξ’ αποστάσεως εργασία (τηλεργασία) με βάση την απόφαση της κυβέρνησης, εξήγησε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.
Σύμφωνα με τον υπουργό :
1.Στην περίπτωση δύο εργαζόμενων στο Δημόσιο υπάρχουν οι δυνατότητες:
α) Ο πρώτος να εργαστεί πρωινό ωράριο (πχ 9 με 3, είπε ο υπουργός) και ο δεύτερος απογευματινό (3-9, σύμφωνα με τον υπουργό). Βεβαίως, απογευματινή εργασία στο Δημόσιο υπάρχει σε ελάχιστες υπηρεσίες, όπως τα ΚΕΠ
β) Ένας από τους δύο να κάνει χρήση της άδειας ειδικού σκοπού το κόστος της οποίας καλύπτεται εξολοκλήρου από το Δημόσιο. Υπενθυμίζεται ότι η άδεια αυτή προβλέπει ότι για τέσσερις ημέρες άδειας, εγγράφεται μία ημέρα κανονικής άδειας για τον υπάλληλο.
2. Στην περίπτωση ενός ζευγαριού που ο ένας εργάζεται στο δημόσιο και ο άλλος στον ιδιωτικό τομέα, προτεραιότητα για συνεννόηση με τον εργοδότη του έχει ο εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα. Υπάρχουν  κι εδώ οι δυνατότητες:
α) Εργασία του ενός από τους δύο από το σπίτι ή πάλι εργασία πρωί – απόγευμα.
 β) Ένας από τους δύο να κάνει χρήση της άδειας ειδικού σκοπού. Στην περίπτωση του εργαζόμενου στον ιδιωτικό τομέα το κόστος καλύπτεται κατά το 1/3 από το Δημόσιο και τα υπόλοιπα 2/3 από τον ιδιωτικό τομέα.  Υπενθυμίζεται ότι  και αυτή η άδεια αυτή προβλέπει ότι για τέσσερις ημέρες άδειας, εγγράφεται μία ημέρα κανονικής άδειας για τον υπάλληλο.
3.Στην περίπτωση ζευγαριού που και οι δύο εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα, οι δυνατότητες είναι :
α) Εργασία του ενός από τους δύο από το σπίτι ή πάλι εργασία πρωί – απόγευμα.
β) Ένας από τους δύο να κάνει χρήση της άδειας ειδικού σκοπού. Στην περίπτωση του εργαζόμενου στον ιδιωτικό τομέα το κόστος καλύπτεται κατά το 1/3 από το Δημόσιο και τα υπόλοιπα 2/3 από τον ιδιωτικό τομέα. Υπενθυμίζεται ότι  και αυτή η άδεια αυτή προβλέπει ότι για τέσσερις ημέρες άδειας, εγγράφεται μία ημέρα κανονικής άδειας για τον υπάλληλο.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου