11.3.20

Κορονοϊός: Εκπαιδευτικός θετική στον ιό δίδασκε σε τέσσερα σχολεία σε Βάρη, Βούλα, Βουλιαγμένη

Εκπαιδευτικός που νόσησε από τον κορονοϊό δίδασκε σε τουλάχιστον τέσσερα σχολεία στον δήμο Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης, σύμφωνα με τον δήμαρχο.

Εκπαιδευτικός που βρέθηκε θετική στον κορονοϊό δίδασκε σε τουλάχιστον τέσσερα σχολεία στον δήμο Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης, όπως γνωστοποίησε ο δήμαρχος, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.
Η εκπαιδευτικός είχε επιστρέψει από την Ιταλία, στις 24 Φεβρουαρίου και ενημέρωσε την υπηρεσία της και τον ΕΟΔΥ, αλλά της δόθηκε η οδηγία να επιστρέψει στα διδακτικά της καθήκοντα, όπως δήλωσε ο κ. Κωνσταντέλλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1.
«Οι οδηγίες που έλαβε ήταν ότι από τη στιγμή που δεν έχει εμφανίσει συμπτώματα, μπορεί να επιστρέψει στην υπηρεσία της», δήλωσε. «Όσο παράξενο κι αν ακούγεται αυτό ήταν το πρωτόκολλο», παρατήρησε.
«Με την πάροδο δύο εβδομάδων, προχτές, προσήλθε η ίδια σε ιδιωτικό θεραπευτήριο, έκανε το τεστ και βρέθηκε θετική (στον κορονοϊό) χωρίς να έχει νοσήσει μέχρι σήμερα», πρόσθεσε.
Όπως εξήγησε, η εκπαιδευτικός δίδασκε σε σχολεία του δήμου από τις 27 Φεβρουαρίου, δηλαδή για πάνω από 10 ημέρες.
Ο κ. Κωνσταντέλλος υπογράμμισε ότι σε εξέλιξη είναι η ιχνηλάτηση των επαφών της εκπαιδευτικού.
«Γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια ιχνηλατικής γιατί μιλάμε για 4 ή 5 σχολεία», επισήμανε ο ίδιος.
Ερωτηθείς σχετικά, ο δήμαρχος δήλωσε ότι η εν λόγω εκπαιδευτικός είναι ένα από τα 89 κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα που έχουν ανακοινωθεί επίσημα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου