10.12.09

Η Μινέρβα εγκαινιάζει τον νέο σταθμό συγκέντρωσης γάλακτος στην Ανδραβίδα


Τον νέο σταθμό συγκέντρωσης γάλακτος εγκαινίασε χθες στην Ανδραβίδα η βιομηχανία τροφίμων ΜΙΝΕΡΒΑ, παρουσία εκπροσώπων της νομαρχιακής και τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και εκπροσώπων των παραγωγικών τάξεων του νομού Ηλείας.
Η νέα μονάδα εντάσσεται στο πλαίσιο του επενδυτικού προγράμματος της ΜΙΝΕΡΒΑ για επέκταση των δραστηριοτήτων της στον τομέα των τυροκομικών προϊόντων, που ξεκίνησε το 2008 με την εξαγορά εργοστασίου στα Ιωάννινα. Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΜΙΝΕΡΒΑ κ. Γεώργιος Κωστιάνης, εγκαινιάζοντας τη μονάδα, επεσήμανε "Το επενδυτικό μας πρόγραμμα στον τομέα της τυροκομίας θα ανέλθει συνολικά στα 10 εκατ. ευρώ, με πεδίο δραστηριότητας την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας. Επενδύουμε σήμερα, σε δύσκολους καιρούς για την ελληνική πραγματικότητα, γιατί θέλουμε να στηρίξουμε την ελληνική κοινωνία. Επενδύουμε σε μια περιοχή της χώρας μας που πλήττεται περισσότερο, γιατί θέλουμε να είμαστε κοντά στους ανθρώπους που μας στηρίζουν. Τα εγκαίνια του σταθμού αυτού δηλώνουν τη δέσμευσή μας να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη της χώρας μας".

Ο νέος σταθμός συγκέντρωσης γάλακτος, μια επένδυση της τάξης του 1,5 εκατ. ευρώ, είναι μια υπερσύγχρονη μονάδα που εξυπηρετεί το εργοστάσιο τυροκομικών προϊόντων στην Ήπειρο. Δημιουργείται μια γραμμή παραγωγής και διανομής αποτελούμενη από περισσότερους από 500 γαλακτοπαραγωγούς της ευρύτερης περιοχής της Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδας, και συγκεκριμένα από τους νομούς Ηλείας, Αρκαδίας, Αχαΐας, Μεσσηνίας και Λακωνίας. Εξυπηρετεί επίσης τη γραμμή βιολογικού γάλακτος από κτηνοτρόφους της Λακωνίας.
Στη μονάδα έχει κατασκευαστεί και λειτουργεί βιολογικός καθαρισμός, στο πλαίσιο της δέσμευσης της ΜΙΝΕΡΒΑ για προστασία του περιβάλλοντος.
Το επενδυτικό πρόγραμμα της ΜΙΝΕΡΒΑ στον τομέα των τυροκομικών προϊόντων ακολουθεί τη στρατηγική της εταιρίας για επέκταση των δραστηριοτήτων της σε νέους τομείς της ευρύτερης αγοράς τροφίμων. Από το 2008, με την απόκτηση εργοστασίου στα Ιωάννινα, ξεκίνησε η υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος στον κλάδο της τυροκομίας, συνολικού ύψους 10 εκατ. ευρώ για την επόμενη διετία, το οποίο αναφέρεται στην επέκταση και εκσυγχρονισμό της μονάδας και της γραμμής προμηθειών και διανομής.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου