28.9.10

Η ANEK Lines "ταξιδεύει" το ελαιόλαδο σε Ελλάδα και εξωτερικό !

Οι επισκέπτες στα εκθεσιακά περίπτερα της ANEK LINES ενημερώθηκαν από το πολύγλωσσο έντυπο της καμπάνιας για την αξία της μεσογειακής διατροφής και για την ελληνική παράδοση.
Η ναυτιλιακή εταιρία ANEK LINES συνεχίζει για δεύτερη χρονιά να ταξιδεύει με δική της πρωτοβουλία το ελληνικό ελαιόλαδο σε όλους τους προορισμούς της στο εσωτερικό, στο εξωτερικό αλλά και σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες η εταιρεία έχει δυναμική παρουσία μέσω των τουριστικών εκθέσεων που συμμετέχει.
Το ταξίδι του ελαιόλαδου
Το \"ταξίδι\" ξεκίνησε πριν ένα χρόνο όταν η ΑΝΕΚ, ήρθε σε επικοινωνία με εταιρίες και συνεταιρισμούς ελαιολάδου της Κρήτης, της Λέσβου, της Μεσσηνίας και της Λακωνίας, και κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω από 20.000 δείγματα εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου, από 18 φορείς. Το ελαιόλαδο αυτό ταξίδεψε στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις της Γερμανίας, Ιταλίας, Αυστρίας, Ελβετίας, Ολλανδίας….
Οι επισκέπτες στα εκθεσιακά περίπτερα της ANEK LINES ενημερώθηκαν από το πολύγλωσσο έντυπο της καμπάνιας για την αξία της μεσογειακής διατροφής και για την ελληνική παράδοση. Παράλληλα, είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το ελληνικό ελαιόλαδο μέσω δώρων - δειγμάτων. Η πρωτοβουλία αυτή εξαιτίας της τεράστιας απήχησης που είχε στο εξωτερικό συνεχίζεται και διευρύνεται το 2011.
Ελαιόλαδο εν πλω
- Στο πλαίσιο των δράσεων που πραγματοποιεί, για την προώθηση του ελληνικού ελαιολάδου, η ANEK είναι η μοναδική ναυτιλιακή εταιρεία στην Ευρώπη που χρησιμοποιεί στα εστιατόρια των πλοίων της αποκλειστικά ελληνικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο δίνοντας έτσι στα εκατομμύρια των επιβατών της μια μικρή γεύση του πολύτιμου θησαυρού που παράγει η χώρα μας.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι το κοινό του έγκυρου περιοδικού CONDE NAST TRAVELLER επιβράβευσε την ΑΝΕΚ αναδεικνύοντάς την ως την κορυφαία ακτοπλοϊκή εταιρεία εσωτερικού και εξωτερικού για το 2009, κατατάσσοντάς την στην πρώτη θέση & στην κατηγορία \"Γεύση / εστιατόρια\" χάρη στο εξαιρετικής νοστιμιάς και ποιότητας μενού της.
Επιπλέον, προβάλλοντας τα μοναδικά οφέλη της Κρητικής Μεσογειακής Διατροφής, η ΑΝΕΚ εξακολουθεί να προσφέρει δωρεάν στους πελάτες της στις τραπεζαρίες των πλοίων της μια συσκευασία βιολογικού εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου.
Αρωγός δραστηριοτήτων για το ελαιόλαδο
Η ANEK LINES, υποστηρίζει ένθερμα δραστηριότητες και εκδηλώσεις που έχουν ως κεντρικό θεματικό άξονα το ελαιόλαδο. Ως εκ τούτου, παρείχε υποστήριξη ως χορηγός επικοινωνίας και μεταφοράς στην \"3η ΕΛΑΙΟΤΕΧΝΙΑ 2010- Έκθεση Ελιάς και Ελαιολάδου\" αλλά και σε άλλες δραστηριότητες που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο αυτό όπως στην \"Αυτοκινητοδρομία της Ελιάς\", στον \"Αρχαίο ελαιώνα της Κρήτης στο βάθος του χρόνου\" και στο \"Ελαιουργείο\".
Προωθητικές ενέργειες για το ελαιόλαδο
Επιπλέον στηρίζει και αναδεικνύει την αξία του ελαιολάδου & των κρητικών προϊόντων, μέσα από τηλεοπτικά σποτ, περιοδικά και ηλεκτρονικά μέσα καθώς και από το εταιρικό περιοδικό \"Ανεκόραμα\" το οποίο διανέμεται δωρεάν εν πλω σε όλους τους ταξιδιώτες της ANEK LINES.
Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι η ΑΝΕΚ σταθερά εδώ και δεκαετίες προωθεί το ελαιόλαδο μέσα από τα καταστήματα των πλοίων της, όπως και πολλά τοπικά προϊόντα: κρητικά παξιμάδια, ρακόμελο, τσικουδιά, ούζο, πετιμέζι και φυσικά τα περίφημα κρασιά ντόπιων οινοπαραγωγών.
Η ANEK LINES, υπερήφανη πρέσβειρα του ελληνικού ελαιόλαδου, συνεχίζει και φέτος την πρωτοβουλία προώθησής του μέσα από τις διεθνείς τουριστικές αγορές συνδέοντας τον τουρισμό με την μεσογειακή διατροφή.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου