1.10.10

Πουλάνε ντομάτες Σκοπίων και ροδάκινα Ισπανίας σαν Ελληνικά !

Αν …ξέραμε τι τρώμε !
Το ελληνικό εμπορικό “δαιμόνιο” δεν καταλαβαίνει από θέματα εξωτερικής πολιτικής και φτάνει στο σημείο να εισάγει ντομάτες από την ΠΓΔΜ και να τις πουλά ως ελληνικές! Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους τελευταίους ελέγχους που διεξήγαγαν οι υπάλληλοι του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, από την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου έως και την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου διαπιστώθηκε ότι:
1. Τρεις επιχειρήσεις στην Κεντρική Αγορά του Ρέντη προχώρησαν σε υπερβάσεις της καθορισμένης ανώτατης τιμής σε 42 τόνους τομάτα. Επιβληθήκαν πρόστιμα συνολικής αξίας 12.000 ευρώ.
2. Σε λαϊκές αγορές της Αττικής πραγματοποιήθηκε διακίνηση εισαγόμενων οπωροκηπευτικών προϊόντων, όπου δεν αναγραφόταν η χώρα προέλευσης.
Επιβλήθηκαν πρόστιμα 300 ευρώ κατά περίπτωση. Ειδικότερα εντοπίστηκαν να πωλούνται σε πέντε πάγκους λαϊκών αγορών, ροδάκινα Ισπανίας ως ελληνικά ενώ καταγραφήκαν και τρεις περιπτώσεις να πωλούνται τομάτες εισαγόμενες από τη FYROM για ελληνικές. 3. Τέλος, εντοπίστηκαν και έξι περιπτώσεις διακινητών φρέσκων οπωροκηπευτικών, με αδήλωτο προσωπικό, κατά παράβαση των κείμενων διατάξεων και επιβλήθηκαν πρόστιμα 300 ευρώ κατά περίπτωση. Βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για τυχόν φορολογικές ή άλλες παραβάσεις.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου