14.9.11

Αναφορά Νάντιας για την προστασία του σιδηροδρομικού δικτύου στην Πελοπόννησο και την εύρεση ιδιωτών επενδυτών

Η βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου κατέθεσε αναφορά προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Ραγκούση, μετά από επιστολή του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, σχετικά με την ανάγκη προστασίας των υποδομών και του σιδηροδρομικού δικτύου της Πελοποννήσου.
Με την αναφορά αυτή, η κα. Γιαννακοπούλου ζητά την εντατικοποίηση της φύλαξης των σιδηροδρομικών γραμμών αλλά και του συνόλου των υποδομών του σιδηροδρομικού δικτύου της Πελοποννήσου, προκειμένου αυτό να παραμείνει εμπορικά αξιοποιήσιμο σε περίπτωση που εκδηλωθεί ιδιωτικό ενδιαφέρον στο άμεσο μέλλον. Η βουλευτής Μεσσηνίας στην αναφορά της υπογραμμίζει την ανάγκη ύπαρξης συνδυασμένων μεταφορών στην Πελοπόννησο, η οποία αποτελεί εκ των όντων ουκ άνευ για την ανάπτυξη της Μεσσηνίας σε βιώσιμα πλαίσια που εξαρτάται από την ολοκλήρωση του, ατελούς προς το παρόν, οδικού δικτύου και την επαναλειτουργία του εγκαταλελειμμένου σιδηροδρομικού δικτύου. Ακόμη, η κα. Γιαννακοπούλου αναφέρεται στην μελλοντική εκπόνηση σχετικού επιχειρηματικού σχεδίου από το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και άλλους φορείς για την εξεύρεση ιδιωτών επενδυτών, κάτι που είχε αντιπροτείνει και η ίδια, λίγες μέρες μετά την οριστική παύση λειτουργίας του σιδηροδρομικού δικτύου στην Πελοπόννησο.
Συγκεκριμένα, επιπλέον, γνωστοποιεί στον Υπουργό την πρόσφατη επίσκεψη Γερμανών επιχειρηματιών στην Πελοπόννησο με την οποία ζητούσαν την στήριξη της πρότασης που έχουν καταθέσει για την ανάληψη της επαναλειτουργίας του σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο, με τοπικές επιβατικές μεταφορές, εμπορευματικές μεταφορές και τουριστικούς - μουσειακούς συρμούς.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου