14.9.11

Προσοχή στον στοματικό έρωτα !!

Με το στοματικό σεξ - και ίσως και με τα φιλιά – υποστηρίζουν τώρα οι επιστήμονες, ότι μεταδίδεται ο ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV) ο οποίος μέχρι σήμερα ενοχοποιούνταν μόνο για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.
Σε τελευταίες έρευνες, επιθετικά στελέχη του ιού εντοπίστηκαν και στη στοματοφαρυγγική κοιλότητα, ενώ μπορεί να ενοχοποιούνται σε μεγάλο βαθμό και πολλά είδη καρκίνου στην ίδια περιοχή.
Σε σύνολο 600 ατόμων με καρκίνο των αμυγδαλών που ελέγχθηκαν στη διάρκεια 37 ετών (1970-2007) στη Στοκχόλμη, παρατηρήθηκε ότι η εμφάνιση του ιού HPV στη στοματοφαρυγγική κοιλότητα είχε σημαντικά αυξητική πορεία.
Συγκεκριμένα στο διάστημα 1970-77 ο HPV εντοπίστηκε στο 23% ελεγχόμενων, το 1980-89 στο 29%, το 1990-99 στο 57% και στο διάστημα 2000-2007 στο 79%.
«Φαίνεται ότι με την αλλαγή της σεξουαλικής συμπεριφοράς, αλλάζει και η τυπολογία του ιού», δήλωσε σε επιστημονικό συνέδριο στη Θεσσαλονίκη η ελληνίδα καθηγήτρια Ογκολογίας – Ιολογίας και διευθύντρια του τμήματος Παθολογικής Ογκολογίας του Ινστιτούτου Καρολίνσκα της Στοκχόλμης κα.Τ. Νταλιάνις, η οποία παραδέχθηκε ότι «ενώ μέχρι σήμερα ο ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων ανιχνευόταν μόνο στην περιοχή των γεννητικών οργάνων, τα τελευταία 20 χρόνια ο ίδιος ιός και μάλιστα το επιθετικό του στέλεχος 16, εντοπίστηκε και στη στοματοφαρυγγική κοιλότητα»
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ www.iatropedia.com

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου