15.9.11

«ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ» ...τι λένε οι εργαζόμενοι για την πορεία των έργων

«Ακόμα κι αν λυθούν τώρα όλα τα προβλήματα που αφορούν στο έργο της “Ολυμπίας Οδού” , οι εργασίες δεν πρόκειται να ξεκινήσουν πριν από την άνοιξη του 2012». Την εκτίμηση αυτή διατύπωσαν εκπρόσωποι των εργαζομένων, οι οποίοι παραχώρησαν σήμερα συνέντευξη τύπου στην Πάτρα. Παράλληλα, υποστήριξαν ότι το έργο, το οποίο χαρακτήρισαν «ως έργο φάντασμα», όποτε και αν ξεκινήσει, δεν πρόκειται να προχωρήσει μετά την Πάτρα.
Σχετικά με το τι μπορεί να γίνει, ο πρόεδρος του σωματείου «Γαλαρία» Θεόδωρος Τσελεπής, ανέφερε, ότι δεν αποκλείεται η κοινοπραξία των εταιριών κατασκευής να προχωρήσει σε μονομερή καταγγελία της σύμβασης και η υπόθεση να οδηγηθεί στα Δικαστήρια, με ότι αυτό συνεπάγεται χρονικά για την εξέλιξη των εργασιών.
Επιπλέον, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, άσκησαν κριτική, τόσο στην σημερινή κυβέρνηση, όσο και στην προηγούμενη, για τα προβλήματα που έχουν προκύψει, ενώ επέρριψαν ευθύνες στην κοινοπραξία και στις τράπεζες.
Όσον αφορά στο ζήτημα των διοδίων, ο Θ.Τσελεπής ανέφερε, ότι δεν θα έπρεπε να εισπράττονται στο Ρίο και διατύπωσε την εκτίμηση «ότι η κοινοπραξία έχει εισπράξει περισσότερα σε σχέση με αυτά που έχει επενδύσει».
«Να ξεκινήσει το έργο και να το πληρώσουν αυτοί που πρέπει», ανέφερε στην συνέχεια ο Θεόδωρος Τσελεπής και προανήγγειλε κινητοποιήσεις, απευθύνοντας κάλεσμα για συστράτευση σε φορείς και σωματεία της περιοχής. Ειδικότερα, ανακοίνωσε, ότι την προσεχή Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν σε ανάρτηση πανό διαμαρτυρίας στο εργοτάξιο του Δρεπάνου, στην Αχαΐα, ενώ στις 7 Οκτωβρίου θα προχωρήσουν σε άνοιγμα των διοδίων στο Ρίο.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου