23.12.11

“Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Δήμου Πύλου-Νέστορος”

Την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011 ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος κ. Δημήτρης Καφαντάρης συναντήθηκε στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, με τον Υφυπουργό κ. Άδωνη Γεωργιάδη, παρουσία του Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε κ. Κωνσταντίνο Ασκούνη και έξι ακόμα Δημάρχων : Κορινθίων, Θάσου, Σάμου, Χίου, Κιάτου και Αμφιλοχίας. Μοναδικό θέμα της συνάντησης αποτέλεσε η λειτουργία Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων στους επτά παραπάνω Δήμους.
Μετά από δέκα και πλέον χρόνια αγώνα από την πλευρά της τοπικής αυτοδιοίκησης, οι φορείς του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας πείστηκαν ότι η λειτουργία των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων πρέπει να περιέλθει στην δικαιοδοσία των Καλλικρατικών Δήμων. Τα πρώτα επτά Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία αναμένεται να ξεκινήσουν την λειτουργία τους από την 1 Ιανουαρίου 2012, αφού οι παραπάνω Δήμοι είχαν προνοήσει ορίζοντας τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου των ταμείων.
Ο υφυπουργός κ. Γεωργιάδης, δήλωσε ότι επιτέλους η πολιτεία πιστεύει στις δυνατότητες της τοπικής αυτοδιοίκησης και τόνισε ότι διορθώθηκε μια αδικία πολλών ετών, έστω και καθυστερημένα. Τα επτά αυτά Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία θα είναι τα πρώτα που θα ξεκινήσουν την λειτουργία τους κάτω από την δικαιοδοσία των Δήμων και ζήτησε να αποδείξουν την ορθότητα της απόφασής του.
Ο Δήμαρχος Πύλου Νέστορος κ. Καφαντάρης δήλωσε ότι : «Καλούμαστε πλέον ως Δήμος να αποδείξουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Είμαι χαρούμενος και ικανοποιημένος διότι ο κ. Γεωργιάδης εισάκουσε το αίτημα μας και διόρθωσε μια αδικία πολλών ετών. Ευχαριστώ την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, και ιδιαίτερα τον Υφυπουργό κ. Άδωνη Γεωργιάδη. Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε την λειτουργία του νέου Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου με όνομα “Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Δήμου Πύλου-Νέστορος” και ήδη ετοιμάζουμε τον οργανισμό εσωτερικής υπηρεσίας ώστε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο να είναι λειτουργικό από την 1 Ιανουαρίου 2012 »

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου