22.12.11

Κάθε βράδυ 20.000 άνθρωποι κοιμούνται στους δρόμους!

Η πιο τραγική εικόνα της μοναξιάς αποτυπώνεται στα σκυθρωπά πρόσωπα των ανθρώπων που ζουν και αναπνέουν στο δρόμο.

Πλέον σε κάθε γειτονιά της Αθήνας υπάρχουν οι "γνωστοί -άγνωστοι", άποροι και άστεγοι άνθρωποι που έχουν ανάγκη από στέγη, τροφή και λίγη στοργή...Κάθε άνθρωπος μια "πονεμένη" ιστορία...Ένας Γολγοθάς...

Επισήμως, 1250 είναι οι άστεγοι που έχουν καταγραφεί στην Αθήνα από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου.
Πρόκειται για μια πραγματικότητα που παίρνει όλο και περισσότερο αυξητική διάσταση και χτυπάει σχεδόν όλες τις πόλεις της χώρας.Σε 20.000 υπολογίζονται σήμερα οι άνθρωποι που κοιμούνται στον δρόμο, σε εγκαταλειμμένα σπίτια ή σε άδειες αποθήκες. Πολύ περισσότεροι βρίσκονται μόλις ένα βήμα πριν την τραγική αυτή κατάσταση. Νοικοκύρηδες, μόλις χτες, φτάνουν στην απόλυτη εξαθλίωση λόγω της κλιμακούμενης ανεργίας, των ανύπαρκτων ή συρρικνωμένων εισοδημάτων.

Ο φακός του newsit κατέγραψε την σκληρή πραγματικότητα σε μία πόλη χριστουγεννιάτικα στολισμένη. Το φάσμα της φτώχειας εξαπλώνεται και το πρόβλημα των αστέγων είναι επίκαιρο όσο ποτέ. Συχνά αποκρύπτουν την κατάστασή τους από την οικογένειά τους, επειδή ντρέπονται, ή για να μη γίνονται βάρος.1 στα 11 άτομα που ζουν στην αθήνα έχουν ανάγκη να τραφούν από συσσίτια καθώς σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία η χώρα μας κατέχει την 4η θέση στην Ευρωπαική Ένωση με το υψηλότερο ποσοστό κατοίκων που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, δήλωσε στο newsit η κα. Άντα Αλαμάνου υπέυθυνη της ΜΚΟ "κλίμακα", οργάνωση που μάχεται για τα δικαιώματα των αστέγων.Στο newsit μίλησε ο Πέτρος Κωνσταντίνου δημοτικός σύμβουλος της Αθήνας ο οποίος δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν συμφέρει ούτε το κράτος ούτε την κοινωνία να υπάρχουν άνθρωποι στο περιθώριο. Είναι απαράδεκτο να αντιμετωπίζεται ένα τόσο σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα μόνο με φιλανθρωπία. Το δικαίωμα στη στέγη είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο.
Και ποιός ξεχνάει ότι τον γύρο του κόσμου έκανε ένα σοκαριστικό βίντεο για τους άστεγους της Αθήνας προέβαλε το αμερικανικό δίκτυο CNN. Το βίντεο έχει τίτλο «Η κρίση σπρώχνει τους Έλληνες στο δρόμο» και παρουσιάζει μία
νέα κατηγορία ανθρώπων στην Αθήνα, που όλο και διογκώνεται, ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης, τους....
νεόπτωχους, άστεγους πολίτες της πρωτεύουσας. Ανθρώπους που πριν από λίγους μόλις μήνες είχαν σπίτι και δουλειά, πλέον εκλιπαρούν για λίγη ελεημοσύνη.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου