21.12.11

Τελικά ο Πάγκαλος απάντησε για το πού "έφαγε τα λεφτά του"

Αν και προς τους δημοσιογράφους αρχικά είπε ότι δεν είναι υποχρεωμένος να πει "που τα έφαγε" τελικά με μία ανακοίνωση από το γραφείο του έδωσε λεπτομερή απάντηση.

Μετά το σάλο που προέκυψε από τη δημοσίευση των πόθεν έσχες των πολιτικών και ιδιαίτερα του κ. Πάγκαλου όπου μέσα σε ένα χρόνο εμφανίζονται μειωμένες οι καταθέσεις του κατά εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, τελικά ο κ. Πάγκαλος μέσω του πολιτικού του γραφείου έδωσε απαντήσεις.

Σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο αρχικά για ακατανόμαστες ακριτομυθίες ανευθυνουπεύθυνων που αναφέρουν πως στο πόθεν έσχες του 2009 δεν καταγράφονται ως τραπεζικές καταθέσεις ποσά ύψους 449 χιλιάδων ευρώ που προέρχονται από εκποίηση 2 ακινήτων.

Και συγκεκριμένα ο κ. Πάγκαλος εξηγεί πως με αυτό το ποσό πλήρωσε:

1. Για φόρους κληρονομιάς προς την Α' ΔΟΥ ΑΘΗΝΩΝ 226.638 ευρώ
2. Για επιμεριστικό φόρο πώλησης ακινήτων 34.186
3. Για εξόφληση οφειλών προς το Ταμείο Νομικών 71.241
4. Για φόρο επιτηδεύματος 20.349
5. Καταθέσεις στην Εθνική Τράπεζα 20.349
ΣΥΝΟΛΟ: 420.417

Επιπροσθέτως επισημαίνει πως δεν έχει υποχρέωση παροχής τέτοιων πληροφοριών στο νόμο περί πόθεν έσχες και καταλήγει στην ανακοίνωσή του : "αντίθετα υπάρχουν άλλες διατάξεις που υποχρέωνουν να σεβόμαστε την αλήθεια και προστατεύουν την αξιοπρέπεια των πολιτών. Αυτό ας το έχουν όλοι υπόψη τους"

Νωρίτερα βέβαια από την ανακοίνωση μιλώντας με τους δημοσιογράφους δεν έδειχνε καθολου έτοιμος να δώσει εξηγήσεις λέγοντας πως "κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να πει που έχει φάει τα λεφτά του. Φανταστείτε να έχει δώσει μεγάλα χρηματικά ποσά – ενδεχομένως γαι τον αδερφό του που είναι βαριά άρρωστος ή για τα μεταπτυχιακά των παιδιών του. Άλλωστε το πόθεν έσχες σημαίνει που βρήκες τα λεφτά και όχι που τα έφαγες."

Και άφησε αιχμές και εναντίον του Προέδρου της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής κ. Ευάγγελου Αργύρη ο οποίος την Τρίτη είχε πει ότι 11 βουλευτές έχουν σηκώσει μεγάλα ποσά από τράπεζες χωρίς όμως να έχουν δώσει στοιχεία για το που πήγαν αυτά τα χρηματα.“Αν κάποιος μπορεί να έχει τα λεφτά κάτω από το μαξιλάρι του, μπορεί ο κ. Αργύρης να λέει ότι τα έβγαλε στην Ελβετία;”

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου