5.2.13

Πελοπόννησος: Υλοποιούνται έργα ύψους 60 εκατ. για τον πολιτισμό

 ΠΕΡΙ τα εξήντα έργα στον τομέα του πολιτισμού βρίσκονται στη διαδικασία υλοποίησης στην περιφέρεια Πελοποννήσου, συνολικού προϋπολογισμού 60 εκατ. ευρώ, όπως τονίστηκε στη συνάντηση εργασίας που είχε χθες στην Τρίπολη ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης με τη γενική γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού.

«Η ανάδειξη του πολιτιστικού μας υποβάθρου, σημαντικός πυλώνας στις πολιτικές μας», τόνισε ο κ. Τατούλης και σημείωσε πως το πρόγραμμα έτσι όπως το παρέλαβαν δεν έδινε προοπτική αλλά μέσα από τη συνεργασία το έκαναν να "τρέχει" με μεγάλες ταχύτητες και σύντομα η περιφέρεια θα διαθέτει σημαντικές υποδομές στον τομέα του πολιτισμού.

Η κ. Λίνα Μενδώνη τόνισε πως στην περιφέρεια ήδη υλοποιούνται μέσω ΠΕΠ και μέσω του προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα» –συγκεκριμένα της «Ψηφιακής Σύγκλισης»– 60 περίπου έργα συνολικού προϋπολογισμού 60 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ σημείωσε πως η επένδυση στον πολιτισμό για την περιφέρεια Πελοποννήσου μπορεί να δώσει μεγάλη αναπτυξιακή προοπτική.

Στη σύσκεψη έγινε ενημέρωση για όλα τα έργα που υλοποιούνται στις πέντε περιφερειακές ενότητες Πελοποννήσου από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες και τονίστηκαν τα προβλήματα που υπάρχουν, που στις περισσότερες περιπτώσεις σχετίζονται με την χρηματοδότηση. Όπως τονίστηκε, πολύ σύντομα σημαντικά αρχαιολογικά έργα θα είναι έτοιμα, όπως για την Αρκαδία ο αρχαιολογικός χώρος της Αρχαίας Μαντινείας ή ο Ορχομενός, καθώς και το Μουσείο της Τεγέας. Βέβαια υπάρχουν και κάποια ζητήματα που πρέπει να λυθούν με έργα όπως το στέγαστρο στη Βίλα Ηρώδου του Αττικού στο δήμο Βόρειας Κυνουρίας.
Σκοπός της σύσκεψης ήταν επίσης να προγραμματιστούν οι ενέργειες για την επόμενη προγραμματική περίοδο, που όπως είπε η κ. Μενδώνη δεν θα έχει σχέση τόσο με τις υποδομές αλλά με τον πολιτισμό στην καθημερινότητα του πολίτη.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου