9.1.14

ΠΑΡΑ ΤΗ ΣΩΡΕΙΑ ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ, ΚΛΕΙΝΕΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΠΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)

Χορηγήθηκε σε αυτόν από τη ΔΟΥ Πύργου φορολογική ενημερότητα, παρ' ότι το ΣΔΟΕ Δυτικής Ελλάδας του έχει καταλογίσει πρόστιμο που αγγίζει τα 2 εκατ. ευρώ για εικονικές συναλλαγές με ανύπαρκτες εταιρείες και για χρήση πλαστών τιμολογίων. Χρησιμοποιούσε για τη μεταφορά των σκουπιδιών στη «Χάλκοβα» με εντολέα το Δήμο Πύργου, το ίδιο όχημα με το οποίο είχε επιχειρήσει να σκοτώσει πέντε αστυνομικούς
Και στη λειτουργία της παράνομης χωματερής δίπλα στον Αλφειό εμπλέκεται ο περιβόητος επιχειρηματίαςΚαι στη λειτουργία της παράνομης χωματερής δίπλα στον Αλφειό εμπλέκεται ο περιβόητος επιχειρηματίαςΤα διεφθαρμένα γρανάζια της κρατικής μηχανής και ένα σκοτεινό σύστημα παρασκηνίου και διαπλοκής στη Δυτική Ελλάδα εξακολουθούν να παρέχουν κάλυψη και ασυλία στο γνωστό για την παραβατική του συμπεριφορά εργολάβο μεταφοράς απορριμμάτων Θεόδωρο Καράμπελα, εις βάρος του οποίου έχουν ασκηθεί δεκάδες ποινικές διώξεις, ακόμα και κακουργηματικής μορφής, για παραβάσεις που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος και τη δημόσια υγεία.
Παρ' ότι στο Α.Π.: 7017/4/1687-23.8.2013 επίσημο έγγραφο, που υπογράφεται από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια, περιγράφεται με συγκεκριμένα στοιχεία και αριθμούς η παραβατική του συμπεριφορά, εν τούτοις αυτός όχι μόνο βρίσκεται ουσιαστικά στο απυρόβλητο, αλλά εξακολουθεί να αποτελεί τον επίσημο μεταφορέα απορριμμάτων για το Δήμο Καλαμάτας αντί ποσού που υπερβαίνει συνολικά τα 7 εκατ. ευρώ, αλλά και να συνάπτει συμφωνίες μεταφοράς απορριμμάτων με το Δήμο Πύργου Ηλείας σαν να μη συμβαίνει τίποτα.
Τοπικοί αυτοδιοικητικοί παράγοντες της Ηλείας, ξεπερνώντας κάθε όριο προκλητικότητας και θράσους, αγνοούν επιδεικτικά τις διώξεις εις βάρος του συγκεκριμένου προσώπου και συνάπτουν συμφωνίες μαζί του για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων ή δίνοντάς του με απ' ευθείας αναθέσεις διάφορα έργα, αγνοώντας επιδεικτικά το παρελθόν του και τις συνεχιζόμενες παρανομίες του εις βάρος του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα της κάλυψης που του παρέχεται, είναι η χορήγηση σε αυτόν από τη ΔΟΥ Πύργου φορολογικής ενημερότητας, παρ' ότι το ΣΔΟΕ Δυτικής Ελλάδας του έχει καταλογίσει πρόστιμο που αγγίζει τα 2 εκατ. ευρώ για εικονικές συναλλαγές με ανύπαρκτες εταιρείες και τη χρήση πλαστών τιμολογίων. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικαστικές αρχές της Ηλείας έπειτα από καταγγελίες είχαν ζητήσει εγγράφως εξηγήσεις πριν από μερικούς μήνες από τους αρμόδιους της ΔΟΥ Πύργου, αλλά οι τελευταίοι παραδόξως αρνούνται να απαντήσουν.
Οπως αποκαλύπτει η «Ε», ένα από τα χαρακτηριστικά παραδείγματα του θράσους του συγκεκριμένου εργολάβου, που μένει στο απυρόβλητο, των διασυνδέσεών του με παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της ατιμωρησίας που απολαμβάνει ακόμα και από μέρους της ΕΛ.ΑΣ., είναι η πρόσφατη επίσημη χρησιμοποίηση οχήματός του για τη μεταφορά των απορριμμάτων στην περιοχή «Χάλκοβα» με εντολέα το Δήμο Πύργου, με το οποίο στις 21 Σεπτεμβρίου 2012 επιχείρησε να σκοτώσει πέντε αστυνομικούς, όταν αυτοί προσπάθησαν να τον συλλάβουν επειδή άδειαζε παράνομα απορρίμματα δίπλα από την κοίτη του Αλφειού.
Τα έγγραφα για τις 24 δικογραφίες κατά του εργολάβου και τον υπ' αριθμ. ΗΑΝ-4265 τράκτορα, με τον οποίο πήγε να πατήσει πέντε αστυνομικούςΤα έγγραφα για τις 24 δικογραφίες κατά του εργολάβου και τον υπ' αριθμ. ΗΑΝ-4265 τράκτορα, με τον οποίο πήγε να πατήσει πέντε αστυνομικούςΟπως περιγράφεται στο 29/2013 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ηλείας, ο εργολάβος, χρησιμοποιώντας το ΗΑΝ-4265 όχημα, προσπάθησε να σκοτώσει τους αστυνομικούς οι οποίοι για να γλιτώσουν αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν τα όπλα τους ρίχνοντας προειδοποιητικές βολές. Για την πράξη αυτή ο Θεόδωρος Καράμπελας παραπέμφθηκε στο Κακουργιοδικείο Αιγίου με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας εις βάρος των πέντε αστυνομικών.
Ομως, το ίδιο όχημα, με βάση την Α.Π.: 807 Δ-16.12.3013 - ΑΔΑ: ΒΛΓΥΩ17-ΓΦ9 απόφαση του Δήμου Πύργου «Μίσθωση ιδιωτικών μηχανημάτων έργων - οχημάτων για την εκτέλεση των εργασιών αποκομιδής απορριμμάτων από τον Πύργο και τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Πύργου στη θέση ΧΑΛΚΟΒΑ», φέρεται να χρησιμοποιεί σήμερα ο εργολάβος για τη μεταφορά των απορριμμάτων υπό την προστασία μάλιστα της Αστυνομίας!
Ερωτηματικά προκαλεί η στάση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας, η ηγεσία της οποίας όχι μόνο δεν παρενέβη μέχρι σήμερα για να αποτρέψει τη χρησιμοποίηση του συγκεκριμένου οχήματος, αλλά το προστατεύει κιόλας μαζί με τα οχήματα των υπολοίπων εργολάβων που ρίχνουν σκουπίδια στην περιοχή!
Πηγές από την Περιφερειακή Διοίκηση της Δυτικής Ελλάδας, που θέλησαν για ευνόητους λόγους να τηρήσουν την ανωνυμία τους, κάνουν λόγο για μια «αόρατη ομπρέλα προστασίας» γύρω από το συγκεκριμένο πρόσωπο. Μάλιστα επισημαίνουν ότι με βάση την ισχύουσα νομοθεσία θα έπρεπε μετά την παραβατική του συμπεριφορά να του έχουν αφαιρεθεί οι άδειες μεταφοράς απορριμμάτων, κάτι που παραδόξως δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα.
Στην με αρ. πρωτ. 2413/52469 Πάτρα, 11/7/12 άδεια που έλαβε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ο συγκεκριμένος εργολάβος αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Η παρούσα άδεια μπορεί να ανακληθεί είτε μετά από παράβαση κάποιου ή κάποιων όρων αυτής, ή παράλειψη, παραποίηση κάποιου σταδίου των εργασιών που αναφέρονται στη Μελέτη Οργάνωσης και Λειτουργίας και στα συμπληρωματικά στοιχεία αυτής, είτε μετά από διαπίστωση ότι από τη δραστηριότητα που ασκεί η εταιρεία κινδυνεύει η δημόσια υγεία και το περιβάλλον».
Ομως παρ' όλ' αυτά, όχι μόνο δεν ανακλήθηκε ποτέ η άδειά του, αλλά στις 19 Μαρτίου 2013 έλαβε νέα παρόμοια άδεια από την αποκεντρωμένη διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας!
Εργα και ημέρες...
Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος εργολάβος προ ημερών «κατέβασε» με σκαπτικά μηχανήματα από το όρος Λαπίθα στον Καϊάφα, εντός της προστατευόμενης περιοχής, μεγάλα βράχια τα οποία και απόθεσε στην παραλία για να προστατευθούν οι αυθαίρετες κατοικίες επωνύμων. Και σε εκείνη την περίπτωση η Αστυνομία ήταν απλός παρατηρητής της οικολογικής καταστροφής...
Επίσης το ίδιο πρόσωπο ανέλαβε με απ' ευθείας ανάθεση την απομάκρυνση επικίνδυνων μολυσματικών αποβλήτων από το Νοσοκομείο του Πύργου χωρίς να έχει τις ανάλογες άδειες...
Το ίδιο πρόσωπο πριν από περίπου ένα χρόνο συνελήφθη να ρίχνει τα απορρίμματα της Καλαμάτας μέσα στο προστατευόμενο δρυόδασος της Φολόης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου