11.1.14

Την είδηση του θανάτου του πρώην πρωθυπουργού Σαρόν ανακοίνωσε και το νοσοκομείο στο οποίο νοσηλευόταν

Ανακοίνωση του γιου του Γκιλάντ - Αντίδραση προέδρου Πέρες και υπουργών Λίβνι και Στάινιτς

Ο Αριέλ Σαρόν, πρώην πρωθυπουργός και πρώην ισχυρός άνδρας της ισραηλινής δεξιάς, ο οποίος νοσηλευόταν σε κώμα για 8 χρόνια έπειτα από εγκεφαλικό επεισόδιο που είχε υποστεί, απεβίωσε σήμερα το απόγευμα, ανακοίνωσε και το νοσοκομείο στο οποίο νοσηλευόταν.
"Το νοσοκομείο Σέμπα του Τελ Χασόμερ ανακοινώνει με λύπη τον θάνατο του πρώην πρωθυπουργού Αριέλ Σαρόν", δήλωσε ο καθηγητής Σλόμο σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.
Την είδηση αυτή είχαν επιβεβαιώσει νωρίτερα η υπηρεσία Τύπου του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο γιος του εκλιπόντος, Γκιλάντ.
"Δεν υπάρχει πια, έφυγε όταν το αποφάσισε", είπε ο Γκιλάντ Σαρόν μιλώντας από το νοσοκομείο του Τελ Χασόμερ, το οποίο βρίσκεται κοντά στο Τελ Αβίβ, σε δηλώσεις του, οι οποίες μεταδόθηκαν από το κανάλι 2 της ισραηλινής τηλεόρασης.
Η κατάσταση της υγείας του Σαρόν, ο οποίος δεν είχε ανακτήσει τις αισθήσεις του έπειτα από εγκεφαλικό επεισόδιο που είχε υποστεί στις 4 Ιανουαρίου του 2006, είχε επιδεινωθεί από την 1η Ιανουαρίου.
Πολλές προσωπικότητες του δημόσιου βίου του Ισραήλ απέτισαν φόρο τιμής στον πρώην πρωθυπουργό, στον οποίο είχε δοθεί το προσωνύμιο "μπουλντόζας".
"Ο αγαπημένος μου φίλος Αρίκ (υποκοριστικό του Αριέλ) Σαρόν έχασε σήμερα την τελευταία μάχη", σημείωσε ο Ισραηλινός πρόεδρος Σιμόν Πέρες σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τον θάνατο του Σαρόν.
"Ο Αρίκ ήταν ένας θαρραλέος στρατιώτης και ένας τολμηρός ηγέτης που αγαπούσε το έθνος του και αγαπιόταν από το έθνος του", πρόσθεσε.
"Ήταν ένας από τους μεγαλύτερους προστάτες του Ισραήλ και ένας από τους πιο σημαντικούς αρχιτέκτονές του", σημείωσε επίσης ο πρόεδρος, υπογραμμίζοντας ότι ο Σαρόν "δεν γνώριζε το φόβο".
Η υπουργός Δικαιοσύνης Τζίπι Λίβνι εξέφρασε παράλληλα και αυτή τη "μεγάλη λύπη" της, ενώ ο υπουργός του Ισραήλ που είναι αρμόδιος για τις Στρατηγικές Υποθέσεις Γιουβάλ Στάινιτς υπογράμμισε σε ανακοίνωσή του ότι "το έθνος του Ισραήλ έχασε σήμερα έναν αγαπημένο άνθρωπο, έναν σπουδαίο ηγέτη και έναν ατρόμητο πολεμιστή".

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου