9.1.14

Εντάλματα και Συλλήψεις όλη τη νύχτα για το αμαρτωλό Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Σε μία ολονύχτια επιχείρηση της Οικονομικής Αστυνομίας και της ΕΛ.ΑΣ., που ξεκίνησε από χθες, νωρίς το πρωί, με την έκδοση των σχετικών ενταλμάτων σύλληψης από την Εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς, κα. Ελένη Ράικου, με τη συνδρομή του Ανακριτή, κ. Νικόλαου Ανδρεάδη, ξεκίνησαν οι αναζητήσεις τουλάχιστον 15 προσώπων - επιχειρηματιών και μελών του Δ.Σ. του ΤΤ - για τα αδικήματα της απιστίας, της απάτης και του «ξεπλύματος βρώμικου χρήματος», που αφορούν στη χορήγηση επισφαλών - «κόκκινων» δανείων από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, καθώς και συλλήψεις κάποιων εξ' αυτών.Συγκεκριμένα, πρόκειται για «ακάλυπτα», χωρίς τις απαραίτητες εξασφαλίσεις δάνεια, που χορηγήθηκαν σε γνωστούς επιχειρηματίες από το 2006 έως το 2011, συνολικού ύψους 200.000.000 ευρώ και πάνω, αλλά και της γνωστής υπόθεσης «Καρούζου», που αφορά σε «επισφαλή» δανεισμό, του γνωστού επιχειρηματία, από 10 Τράπεζες, συνολικού ποσού άνω των 300.000.000 ευρώ. 
Υπόθεση, που ήταν η αιτία να αρχίσει να «ξεπλέκεται το κουβάρι» της μεγάλης αυτής υπόθεσης.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα αναζητήσεις, ήδη, έχουν συλληφθεί ο πρώην πρώην Πρόεδρος Δ.Σ. του ΤΤ, Κλέων Παπαδόπουλος και ο πρώην Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του ΤΤ, Μάριος Βαρότσης. 
Ενώ, αντίστοιχα, μεταξύ των προσώπων που αναζητούνται, με εντάλματα σύλληψης, είναι οι, κ.κ. Άγγελος Φιλιππίδης (πρώην Πρόεδρος Δ.Σ. του ΤΤ), Κυριάκος Γριβέας (Επιχειρηματίας), Αναστασία Βάτσικα (σύζυγος του Κυριάκου Γριβέα), Χάρης Σιγανός (Γενικός Διευθυντής Επενδυτικής Τραπεζικής & Θυγατρικών και Δ/νων Σύμβουλος του ΤΤ), Έλληνας (Εφοπλιστής). 
Σχετικά με τον γνωστό επιχειρηματία, κ. Δημήτρη Κοντομηνά, ο οποίος, επίσης βρίσκεται στη «λίστα» της Εισαγγελέως, με ένταλμα σύλληψης, νοσηλεύεται σε ιδιωτικό νοσοκομείο των Β. Προαστίων, με λοίμωξη του αναπνευστικού, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς.
Αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ. μαζί με Αστυνομικούς της Οικονομικής Αστυνομίας, με την απαραίτητη συνδρομή Εισαγγελέα και ιατροδικαστή, μετέβησαν στο ιδιωτικό νοσοκομείο, αργά το βράδυ, όπου και κρίθηκε - σε συνεννόηση με τους θεράποντες ιατρούς - η μη μεταφορά του σε Δημόσιο Νοσοκομείο, και η παραμονή του στο ιδιωτικό θεραπευτήριο, φρουρούμενος από αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ.
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για έκδοση, ήδη, πάνω από 20 ενταλμάτων σύλληψης, με τον αριθμό αυτό, να μην αποκλείεται να αυξηθεί, όσο εξελίσσεται η μεγάλη αυτή επιχείρηση.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου