9.1.14

ΜΕΣΣΗΝΙΑ - "Εκκλησία και Εκπαίδευση στη σύγχρονη Ελλάδα".

Το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας, διοργανώνει το Σάββατο 11 Ιανουαρίου από τις 10.00΄ π.μ. έως τη 1.00΄ μ.μ. στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας, ημερίδα με θέμα: «Εκκλησία και Εκπαίδευση στη σύγχρονη Ελλάδα».   
        Τις εργασίες της ημερίδας θα ανοίξει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας και Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Χρυσόστομος, με εισαγωγική ομιλία με θέμα: «Εκκλησία και Εκπαίδευση σε συναλληλία και συνεργασία».
         Θα ακολουθήσουν οι εισηγήσεις του κ. Γ. Θ. Πρίντζιπα, ιστορικού-ερευνητή, με θέμα: «Η προσφορά της Εκκλησίας στην Παιδεία του Γένους και στην εκπαίδευση», του Αιδεσιμολογιωτάτου ιερέως π. Αθαν. Χατζή, θεολόγου, με θέμα: «Οι σχέσεις των νέων με την Εκκλησία σήμερα» και του δρ. Ιω. Μπουγά, θεολόγου, με θέμα: «Η Εκκλησία και το μάθημα των Θρησκευτικών. Μία πορεία λόγου και αντιλόγου».
         Μετά το πέρας των ομιλιών θα ακολουθήσει ελεύθερος διάλογος επί των θεμάτων που θα αναπτυχθούν.
         Σε όσους (εκπαιδευτικούς ή μη) εγγραφούν νωρίτερα, θα δοθούν σχετικές βεβαιώσεις παρακολούθησης.
         Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Υπεύθυνος του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας δρ. Μάριος Αθανασόπουλος.



ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου