Περιοδεία σε νομούς της Μακεδονίας πραγματοποιεί ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Παπαμιμίκος, στο περιθώριο της οποίας έδωσε τη φιλοσοφία με την οποία θα πορευτεί το κόμμα στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Πιο συγκεκριμένα, από το ρεπορτάζ προκύπτει πως η γαλάζια παράταξη δε θα δώσει χρίσματα σε δήμους και περιφέρειες, αλλά θα αφήσει τις κοινωνίες να αναδείξουν μόνες τους τις υποψηφιότητες, στεκόμενη στο πλευρό όσων διατυπώσουν μία σύγχρονη πρόταση για την αυτοδιοίκηση και τον άνθρωπο.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στους δημοσιογράφους της Κατερίνης, δήλωσε: "Σε ότι αφορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουμε εκφραστεί εδώ και πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να δώσει χρίσματα, ούτε πρόκειται να ανακοινώσει στηρίξεις. Οι εποχές έχουν αλλάξει. Η Νέα Δημοκρατία θέλει τις τοπικές κοινωνίες μακριά από το σφικτό εναγκαλισμό με τα κόμματα. Θέλει υποψηφίους οι οποίοι θα έχουν χαρακτηριστικά πετυχημένου και κοινωνικά και επαγγελματικά ανθρώπου. 

Ανθρώπου, ο οποίος θα έχει καθαρά αυτοδιοικητική ατζέντα και θα μπορεί να απαντήσει στα προβλήματα των δημοτών. Και αφού ανακοινωθούν οι υποψηφιότητες, εμείς θα ζητήσουμε από τους δημότες να σταθούν στο πλευρό αυτών των υποψηφίων οι οποίοι έχουν τα παραπάνω χαρακτηριστικά."
ΠΗΓΗ