Σε κλίμα έντασης ολοκληρώθηκε η σύσκεψη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ με τον Πέτρο Τατσόπουλο να στήνεται κυριολεκτικά στον τοίχο από τους Βουλευτές. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι δύο πλευρές οδηγούνται σε βελούδινο διαζύγιο, με τον Αλέξη Τσίπρα να δηλώνει ότι «Δεν διώχνουμε κανέναν, δεν κρατάμε κανέναν με το ζόρι», δείχνοντας την πόρτα εξόδου στον Πέτρο Τατσόπουλο, ο οποίος δέχτηκε πυρ ομαδόν και αυστηρή κριτική και αποδοκιμασία από τους βουλευτές, όπως όμως και ο Βασίλης Διαμαντόπουλος. 
Το βαρύ κλίμα για τον Πέτρο Τατσόπουλο στο ΣΥΡΙΖΑ εντείνεται, με τον ίδιο να δηλώνει ότι σε περίπτωση που αποχωρήσει από το κόμμα, δεν είναι διατεθειμένος να παραχωρήσει και την έδρα του. 
Αυτό είναι και το σημείο που φαίνεται ότι προβληματίζει τον ΣΥΡΙΖΑ γι' αυτό και οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν την Τετάρτη, όπου θα τεθούν και οι κανονισμοί λειτουργίας της Κ.Ο. 
Ωστόσο, το μπαλάκι των εξελίξεων παραμένει στα χέρια του Πέτρου Τατσόπουλου.
Να σημειωθεί πάντως πως εάν ο Τατσόπουλος αποχωρήσει από το ΣΥΡΙΖΑ, με τον οποίο είναι συνεργαζόμενος κι όχι στέλεχος ή μέλος, θα είναι και ο πρώτος βουλευτής που διαγράφεται ή φεύγει από την Κ.Ο. του κόμματος.