24.12.16

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ - Εντυπωσιακές εικόνες και βίντεο από τη δραματική διάσωση των ναυτικών στην Άνδρο


Εντυπωσιακές εικόνες και βίντεο από τη δραματική διάσωση των ναυτικών στην Άνδρο
Τη συγκλονιστική διάσωση των εννέα ναυτικών που επέβαιναν στο φορτηγό πλοίο «Cabrera» που προσάραξε τα ξημερώματα στην Άνδρο δείχνει βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το Πολεμικό Ναυτικό.

Στις εικόνες, που αποδεικνύουν ότι οι εννέα άντρες σώθηκαν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, πριν η μανιασμένη θάλασσα «καταπιεί» ολόκληρο το καράβι, φαίνεται η προσπάθεια των αντρών του Πολεμικού Ναυτικού να τους διασώσουν.
Οι εικόνες δείχνουν τα κύματα να έχουν σκεπάσει σχεδόν ολόκληρο το πλοίο. Μόνο η γέφυρα παραμένει πάνω από την επιφάνεια, ενώ στο κατάστρωμα έχουν ανέβει οι ναυτικοί φορώντας τα πορτοκαλί σωσίβια και περιμένουν να σωθούν.

Το ελικόπτερο τύπου S70B, Aegean Hawk του ΠΝ έχει πλησιάσει κατά το δυνατόν περισσότερο και τραβά τους άντρες στον αέρα για να τους σώσει
Η επιχείρηση κράτησε από τις 6 το πρωί έως τις 8:20 και χαρακτηρίζεται ιδιαίτερης δυσκολίας, καθώς το πλοίο είχε προσαράξει σε απόκρημνη κατακόρυφη βραχώδη ακτή παίρνοντας κλίση 45 μοιρών, ενώ ταυτόχρονα κλυδωνιζόταν και βυθιζόταν σταδιακά, γεγονός που περιόριζε τις κινήσεις του ελικοπτέρου.
Στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους τα 9 μέλη του πληρώματος, τρεις Πολωνοί, ένας Ουκρανός, ένας Λιθουανός και τέσσερις Φιλιππινέζοι.
Στην περιοχή, όπου επικρατούν βόρειοι άνεμοι έντασης 7 με 8 μποφόρ, αναμένεται να φθάσουν περίπου στις 3.00 το μεσημέρι τρία ρυμουλκά προκειμένου να εκτιμήσουν την κατάσταση, ενώ στη θαλάσσια περιοχή έχει σημειωθεί πολύ μικρή θαλάσσια ρύπανση.
Το «Cabrera» είναι φορτωμένο με 3,5 χιλιάδες μετρικούς τόνους σιδήρου και στα αμπάρια του μεταφέρει 20 τόνους καυσίμων.
Το πλοίο είχε αναχωρήσει από τη Λάρυμνα με προορισμό τη Φινλανδία.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου