25.5.19

Καταθέσεις, δάνεια και κάρτες μέσω e-banking

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο σχεδιασμός νέων προγραμμάτων που θα διατίθενται από τους μεγάλους τραπεζικούς ομίλους αποκλειστικά μέσω των υπηρεσιών e-banking και mobile banking μέσα στους επόμενους μήνες.

Τα προϊόντα αυτά θα προστεθούν στο υφιστάμενο online χαρτοφυλάκιο των τραπεζών όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ του στο «Βήμα της Κυριακής» ο Αγης Μάρκου. Αναλυτικότερα:

– Η Τράπεζα Πειραιώς μετά το λανσάρισμα του καταναλωτικού δανείου e-loan, για το οποίο αιτήσεις γίνονται αποκλειστικά μέσω e-banking, ετοιμάζει τη διάθεση πιστωτικών καρτών μέσω της ίδιας υπηρεσίας. Σημειώνεται ότι ο όμιλος δίνει σήμερα τη δυνατότητα στους πελάτες του να ανοίγουν χωρίς επίσκεψη σε κατάστημα καταθετικούς λογαριασμούς (ανοιχτής ζήτησης, προθεσμιακούς, αποταμιευτικούς).

– Η Eurobank έχει ξεκινήσει την πιλοτική διάθεση δανείων μέσω Διαδικτύου σε επιλεγμένους πελάτες της και κατά πάσα πιθανότητα μέσα στο καλοκαίρι θα λανσάρει την ίδια υπηρεσία για όλους τους χρήστες των υπηρεσιών e-banking. Επιπλέον, παρέχει τη δυνατότητα ανοίγματος λογαριασμών (Ταμιευτηρίου, προθεσμιακούς) μέσω Διαδικτύου.

-Η Εθνική Τράπεζα εκτός από τις online προθεσμιακές καταθέσεις, έχει ήδη αρχίσει να δραστηριοποιείται στη διάθεση επιχειρηματικών δανείων έως και 25.000 ευρώ μέσω του e-banking. Παράλληλα, ετοιμάζει την προσφορά προϊόντων καταναλωτικής πίστης (δάνεια, κάρτες), οι αιτήσεις για τις οποίες θα εξετάζονται άμεσα, χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση.

– Η Alpha Bank που διαθέτει ήδη καταθέσεις (προθεσμιακές, αποταμιευτικά) μέσω e-banking, ετοιμάζει μια νέα πλατφόρμα υποδοχής αιτήσεων, στην οποία οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλλουν ηλεκτρονικά τα δικαιολογητικά τους. Επιπλέον, έχοντας πρόσβαση στο τραπεζικό τους προφίλ, η τράπεζα θα προσδιορίζει με μεγαλύτερη ακρίβεια το ρίσκο κάθε χορήγησης και θα προσφέρει προσωποποιημένη τιμολόγηση.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου