" Το Καπηλειό " Ζωντανή μουσική με τραγούδια της παρέας κάθε Σάββατο βράδυ και μεσημέρι Κυριακής
" Το Καπηλειό " με ένα ξεχωριστό εσωτερικό διάκοσμο, σε μία αίθουσα αρκετών τετραγωνικών μέτρων, κατάλληλη για να φιλοξενήσει κάθε είδους εκδήλωση που επιθυμείτε.

26.10.09

60 χιλιάδες χελωνάκια καρέτα – καρέτα εκκολάφθηκαν το φετινό καλοκαίρι στον κόλπο του Λαγανά στην Ζάκυνθο !!!


Ολοκληρώθηκε η ωοτοκία της θαλάσσιας χελώνας καρέτα-καρέτα στον βιότοπο αναπαραγωγής της, στον κόλπο Λαγανά Ζακύνθου και περίπου 60.000 χελωνάκια ξεκίνησαν το μεγάλο ταξίδι τους στη θάλασσα. Σύμφωνα με τη διοίκηση του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου "παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες (χαμηλές θερμοκρασίες για την εποχή) που επικρατούσαν τόσο τον Απρίλιο και Μάιο όσο και κατά τον Ιούνιο, περίοδο κατά την οποία ωριμάζουν τα αυγά των θηλυκών ατόμων της χελώνας και γονιμοποιούνται, αλλά και τις φυσικές αντιξοότητες που αντιμετώπισαν στις παραλίες ωοτοκίας, το 2009 δημιουργήθηκαν στον κόλπο Λαγανά 857 φωλιές από τις θηλυκές θαλάσσιες χελώνες. Το καλοκαίρι του 2009, από το σύνολο των φωλεών, εκκολάφθηκαν μόνο οι 763, εκ των οποίων υπολογίζεται ότι βγήκαν περίπου 60.000 χελωνάκια,

τα οποία ξεκίνησαν το μεγάλο ταξίδι τους στη θάλασσα. Λίγα από αυτά θα καταφέρουν να επιβιώσουν ώστε να ενηλικιωθούν και να επιστρέψουν στην περιοχή που γεννήθηκαν για να αναπαραχθούν και αυτά με τη σειρά τους. Είναι προφανές, αναφέρει η διοίκηση του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου, ότι οι θαλάσσιες χελώνες χρειάζονται την προστασία μας για να συνεχίσουν το ταξίδι τους στον χρόνο της ζωής, αφού είναι γνωστό ότι είναι το μοναδικό ζώο που ανήκει στο φυλογενετικό δέντρο των δεινοσαύρων και ζει πάνω στον πλανήτη μας πολλά εκατομμύρια χρόνια".

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου