30.10.09

Νάντια Γιαννακοπούλου για Νέο Καποδίστρια: Αναγκαία η δημιουργία Ενιαίας Περιφέρειας Πελοποννήσου !!!


Με τον επικεφαλής του Νομαρχιακού Συνδυασμού «Ανατροπή» Χρήστο Μαλαπάνη συναντήθηκε το πρωί της Παρασκευής η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου. Στη συζήτηση που διήρκησε μια ώρα, συζητήθηκαν κρίσιμα θέματα για το μέλλον της Μεσσηνίας, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο νέο διοικητικό σχεδιασμό της χώρας με τον Καποδίστρια 2 και την αναγκαιότητα για την περιοχή να γίνει επιτέλους πραγματικότητα η ενιαία περιφέρεια Πελοποννήσου.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε επίσης στις υποδομές και ειδικότερα στο τοπικό δίκτυο και στους δρόμους Καλαμάτα-Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη, Ριζόμυλος- Κορώνη, στο δρόμο για τη Μάνη και το δρόμο Μεσσήνη-Αρχαία Μεσσήνη και στην ανάγκη να επισπευσθεί η υλοποίησή τους. Τονίσθηκε επίσης η βούληση για δημιουργία σιδηροδρομικού δικτύου σε όλη την Πελοπόννησο αλλά και η αναβάθμιση και διεύρυνση του εσωτερικού σιδηροδρομικού δικτύου στο Νομό Μεσσηνίας....

Στη συνέχεια της συνάντησης επισημάνθηκε η ανάγκη διάχυσης του τουρισμού σε όλο το Νομό με την ταυτόχρονη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων οι οποίες και αποτελούν τη ραχοκοκαλιά αυτού του κλάδου της οικονομίας, ενώ επί τάπητος τέθηκε το ζήτημα του ελαιολάδου και η ανάγκη στρατηγικού σχεδιασμού για την ιδανικότερη προώθηση του προϊόντος. Τέλος συζητήθηκε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το θέμα της διαχείρισης των σκουπιδιών στο νομό και στην περιφέρεια.
Νωρίτερα το ίδιο πρωί, η κ. Γιαννακοπούλου επισκέφθηκε το παράρτημα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα, όπου και είχε διαδοχικές συναντήσεις με την Πρόεδρο του τμήματος κ.Ξανθάκη, με εκπροσώπους του διδακτικού και διοικητικού προσωπικού, με συμβασιούχους και φοιτητές. Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είχε την ευκαιρία να συζητήσει μαζί τους για όλα τα ζέοντα ζητήματα που αφορούν το Πανεπιστήμιο ενώ είχε ιδιαίτερη ενημέρωση για το θέμα των επαγγελματικών δικαιωμάτων του τμήματος και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συμβασιούχοι του Πανεπιστημίου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου