31.10.09

Επίσκεψη της Γενικής Κυβερνήτου του Καναδά στην Αρχαία Ολυμπία !!!


Την Αρχαία Ολυμπία επισκέφθηκε σήμερα η Γενική Κυβερνήτης του Καναδά κ. Μικαέλ Ζαν με το σύζυγό της, την κόρη και τη συνοδεία της, αποτίοντας φόρο τιμής στη γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων. Σε μια συμβολική κίνηση η κ. Ζαν έτρεξε μέσα στο αρχαίο στάδιο μαζί με άλλα μέλη της συνοδείας της, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε το μουσείο της Ολυμπίας.
Στο δημαρχείο της Ολυμπίας η καναδική αποστολή έγινε δεκτή απο το δήμαρχο κ. Γιώργο Αηδόνη, ο οποίος καλωσόρισε τους επισκέπτες ενημερώνοντάς τους πως είναι η κατάσταση στην περιοχή μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές και τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν από το κράτος και από προσφορές ιδιωτών...

Απο την πλευρά της, η Γενική Κυβερνήτης του Καναδά εξέφρασε τη βαθειά της συγκίνηση που βρέθηκε στο λίκνο των Ολυμπιακών Αγώνων τονίζοντας πως "γιορτάζουμε την ελληνική κληρονομιά των τριών χιλιάδων χρόνων, γιορτάζουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Βανκούβερ το 2010", ενώ συμπλήρωσε πως φιλοσοφία της, αποτελεί το "Νούς υγιής εν σώματι υγιεί".
Ο δήμαρχος της Ολυμπίας προσέφερε δύο "κότινους" στη Γενική κυβερνήτη Μικαέλ Ζαν και το σύζυγό της Ζαν Ντανιέλ Λαφόντ, ενώ δέχθηκε απο το ζεύγος ένα ξύλινο γλυπτό φτιαγμένο απο Ινδιάνους της Βρετανικής Κολομβίας, όπου θα γίνουν οι χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες το 2010.
Στη συνέχεια, η κ. Ζαν έκανε μια συμβολική δεντροφύτευση έξω απο το παλιό δημαρχείο της Ολυμπίας, ανακοινώνοντας πως ο Καναδάς θα προσφέρει 1500 ελιές για δεντροφύτευση στις καμένες πλαγιές. "Δεν είστε μόνοι, είμαστε μαζί", κατέληξε η Γενική Κυβερνήτης του Καναδά.
Αύριο η κ. Μικαέλ Ζαν θα επισκεφθεί ιδιωτικά το νέο Μουσείο της Ακρόπολης και μετά θα αναχωρήσει για την Οτάβα, ολοκληρώνοντας την επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου