30.10.09

Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα στην Αθήνα !!!


Το μετάλλιο της πόλης των Αθηνών, παρέλαβε ο Φράνσις Φορντ Κόπολα από το δήμαρχο Αθηναίων, Νικήτα Κακλαμάνη. «Πριν από μερικά χρόνια αποφάσισα ότι ήθελα να συνεχίσω την κινηματογραφική μου καριέρα κάνοντας πιο προσωπικές ταινίες, με δικά μου σενάρια για σύγχρονα θέματα, όπως το ''Tetro''», είπε ο σκηνοθέτης στη συνέντευξή του, κατά την οποία δήλωσε ότι δεν ήθελε να γίνει πλούσιος και διάσημος και ότι από πολύ νέος αποστασιοποιήθηκε από το σύστημα του Χόλιγουντ.
Επιπλέον, αναφέρθηκε στο σπουδαίο κινηματογραφικό του παρελθόν και σε συνεργασίες του με ηθοποιούς-θρύλους. Για τον Μάρλον Μπράντο, με τον οποίο συνεργάστηκε στο «Νονό» και στο «Αποκάλυψη Τώρα», δήλωσε ότι υπήρξε ένας μεγάλος διανοητής, αλλά ώρες - ώρες συμπεριφερόταν σαν μικρό παιδί και ότι έπρεπε να τον πείσεις να κάνει κάτι...

Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης δήλωσε αισιόδοξος για το μέλλον του σινεμά. Είπε ότι πράγματι ο κινηματογράφος θα αλλάξει σημαντικά, λόγω των τεχνικών εξελίξεων, ωστόσο ο ίδιος πιστεύει πως η κατάληξη θα είναι πολύ καλή.
Ερωτώμενος για τη γνώμη του σχετικά με τον Μπαράκ Ομπάμα, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα εξελιχθεί σε μεγάλο ηγέτη. «Την τελευταία φορά που ήμουν εδώ, επί άλλης διακυβέρνησης των ΗΠΑ, δεχόμουν επιθέσεις», είπε και πρόσθεσε ότι ο Ομπάμα «κατάφερε να αλλάξει τη συμπεριφορά προς τις ΗΠΑ».
Στις 19.00, ο Κόπολα παρευρέθη στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» (Πειραιώς 206, Ταύρος) όπου έδωσε masterclass, ενώ την Κυριακή στις 8.30 μ.μ. θα παραστεί στην πρεμιέρα της τελευταίας του ταινίας, «Tetro», στο «Ιντεάλ», όπου και θα παραλάβει το ειδικό βραβείο του «Πανοράματος Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου», για τη δράση της εταιρείας παραγωγής του, American Zoetrope.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου