2.11.09

Παγκόσμια εβδομάδα μητρικού θηλασμού 1-7 Νοέμβριου !!!


«Ο ζωτικός ρόλος του θηλασμού σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης- πόσο έτοιμοι είμαστε» είναι το θέμα της παγκόσμιας εβδομάδας θηλασμού που πραγματοποιείται κάθε χρόνο από τη 1-7 Νοεμβρίου.
Από το 1996 έχει καθιερωθεί στη χώρα μας η πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου ως «Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού».
Οι γενικότεροι στόχοι της παγκόσμιας εβδομάδας μητρικού θηλασμού είναι:
1.Η αναγνώριση των ευκαιριών που παρέχει αλλά και των κινδύνων που εγκυμονεί η παγκοσμιοποίηση για τις πρακτικές του μητρικού θηλασμού.
2.Η προαγωγή και η λήψη δράσεων στα πλαίσια της Παγκόσμιας στρατηγικής για τη διατροφή του νεογνού και νηπίου.
3.Η αποτροπή της αποδυνάμωσης του Διεθνούς Κώδικα Εμπορίας Υποκατάστατων του Μητρικού Γάλακτος...

4.Η εκμετάλλευση των δυνατοτήτων που προσφέρει η παγκόσμια επικοινωνία για την εκπαίδευση των ατόμων όσον αφορά στα πλεονεκτήματα του μητρικού θηλασμού και στα μειονεκτήματα της τεχνητής διατροφής.
5.Η σφαιρική αντίληψη των πραγμάτων και η τοπική δράση όλων των παραγόντων της οργανωμένης κοινωνίας για την προστασία, προαγωγή και υποστήριξη του Μητρικού Θηλασμού.
Ο μητρικός θηλασμός είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να εξασφαλίσουμε πως τα παιδιά έχουν τη σωστή διατροφή ώστε να έχουν την καλύτερη δυνατή αρχή στη ζωή. Ειδικότερα, για τους πρώτους έξι μήνες της ζωής, το μητρικό γάλα καλύπτει εξ ολοκλήρου τις διατροφικές ανάγκες του βρέφους.
Σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, τα παιδιά συχνά ζουν χωρίς καθαρό νερό και συνθήκες υγιεινής. Αυτό τα κάνει ευπρόσβλητα από μολύνσεις ενώ η χρήση γάλατος σε σκόνη αυξάνει τον κίνδυνο μετάδοσης διαρροϊκών ασθενειών. Το μητρικό γάλα προσφέρει προστασία από αρκετές μολύνσεις και είναι γι' αυτό αναντικατάστατο για τα μικρά παιδιά που ζουν κάτω από αυτές τις συνθήκες.
Η φετινή Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού προσφέρει μια ευκαιρία για την ευαισθητοποίηση όλων των φορέων προώθησης του μητρικού θηλασμού και την καλύτερη ενημέρωση του κοινού για την κορυφαία σημασία που έχει η προστασία και η υποστήριξη των μητέρων που θηλάζουν, ιδιαίτερα όταν υφίστανται τις συνέπειες κάποιας έκτακτης κατάστασης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου