6.11.09

Νάντια Γιαννακοπούλου : Αναφορά στη Βουλή για τα προβλήματα στον κλάδο φορτηγών αυτοκινητιστών διεθνών μεταφορών !!!


Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Νάντια Γιαννακοπούλου, με αφορμή υπόμνημα που της εστάλη από την Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος Διεθνών Μεταφορών, κατέθεσε αναφορά προς το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
Στην αναφορά παρατίθεται μια σειρά προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο συγκεκριμένος κλάδος καθώς και τα αιτήματά τους. Η κ. Γιαννακοπούλου υπογραμμίζει ότι η πλειονότητα των προβλημάτων που αναφέρονται στο υπόμνημα, όπως για παράδειγμα η παράνομη κυκλοφορία φορτηγών οχημάτων ταξινομημένων σε τρίτες χώρες, μπορούν να εξετασθούν καθώς οφείλονται σε ανεπάρκειες και παραλείψεις του κρατικού μηχανισμού των τελευταίων χρόνων. Στην αναφορά περιγράφονται επίσης τα γραφειοκρατικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, όπως η υποχρέωση τήρησης Βιβλίου...

Δρομολογίων, με τις ανάλογες διοικητικές και ποινικές ευθύνες που επιφέρει, προκειμένου να ελέγχεται ο χρόνος οδήγησης και ανάπαυσης του οδηγού, τη στιγμή που πλέον αυτός ο χρόνος ελέγχεται με ακρίβεια μέσω του ταχογράφου του οχήματος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η μερική ή ολική ικανοποίηση των αιτημάτων της Ομοσπονδίας θα συνεισφέρει στην ανάπτυξη του υγιούς ανταγωνισμού μεταξύ των Ελλήνων αυτοκινητιστών διεθνών μεταφορών και των συναδέλφων τους από το εξωτερικό. Τρανταχτό παράδειγμα αποτελεί το περιορισμένο ωράριο λειτουργίας των ελληνικών Τελωνείων καθώς και η άνιση αντιμετώπιση που αντιμετωπίζουν οι οδηγοί του κλάδου από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες της γραμμής Ελλάδας – Ιταλίας.
Με την αναφορά αυτή προσδοκά στην ενημέρωση και παρέμβαση του αρμόδιου Υπουργού, ώστε να επιλυθούν στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό τα προβλήματα των Ελλήνων αυτοκινητιστών διεθνών μεταφορών καθώς και να βελτιωθεί το ευρύτερο πλαίσιο εργασίας τους.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου