6.11.09

Σ. Μπερλουσκόνι: «Δεν θεωρώ δεσμευτική την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τους σταυρούς στις σχολικές αίθουσες»


Στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, να αφαιρεθούν οι σταυροί που έχουν αναρτηθεί στις σχολικές αίθουσες της χώρας, αναφέρθηκε σήμερα εκ νέου ο Ιταλός πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο κυβερνητικό μέγαρο «Παλάτσο Κίτζι». Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι πιστεύει πως πρόκειται για «απόφαση, που δεν σέβεται την πραγματικότητα» και πως «όλη η Ευρώπη και ιδίως μια χώρα σαν την Ιταλία (σσ. είχε τονίσει ο φιλόσοφος Μπενεντέττο Κρότσε) δεν μπορεί να μην αυτοχαρακτηρίζεται χριστιανική». Επιπλέον, υπογράμμισε πως δεν θεωρεί την απόφαση αυτή δεσμευτική και ως εκ τούτου «δεν υπάρχει καμμία υποχρέωση και δέσμευση που να εμποδίζει τα ιταλικά σχολεία να κρατήσουν τους σταυρούς στις αίθουσές τους». Η ιταλική κυβέρνηση, πάντως, έκανε γνωστό ότι προτίθεται να προσφύγει κατά της ετυμηγορίας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με τον Μπερλουσκόνι να υπογραμμίζει ότι δεν θεωρεί αναγκαίο, ένα δημοψήφισμα για το θέμα, από τη στιγμή που «και οι άθεοι μπορούν άνετα να συμφωνήσουν στο ότι όλη η ιστορία της Ιταλίας είναι χριστιανική». Ολοκληρώνοντας την δήλωσή του σχετικά με το θέμα, ο μεγιστάνας - πρωθυπουργός αναρωτήθηκε:

«Οκτώ ευρωπαϊκές χώρες έχουν συμπεριλάβει τον σταυρό στην σημαία τους. Θα έπρεπε, μήπως, να την αλλάξουν, επειδή υπάρχουν αλλοδαποί που ζήτησαν και έλαβαν την υπηκοότητα των εν λόγω χωρών και οι οποίοι δεν ασπάζονται την χριστιανική θρησκεία;». Για την υπόθεση, ο Ρομπέρτο Καλντερόλι, υπουργός αρμόδιος για την απλούστευση των νόμων, ανακοίνωσε ότι το κόμμα του, η Λέγκα του Βορρά, πρόκειται να αναλάβει άμεσα συγκεκριμένη πρωτοβουλία. Θα ζητήσει από τους πολίτες της βόρειας Ιταλίας να υπογράψουν κοινή έκκληση, με την οποία να ζητούν τη διατήρηση του χριστιανικού σταυρού στις σχολικές αίθουσες της χώρας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου