6.11.09

Αγωγή από το Επιμελητήριο Μεσσηνίας στους λιμενεργάτες του Πειραιά !!!


Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας σε συνεργασία με ορισμένες από τις καίρια πληττόμενες εξαγωγικές επιχειρήσεις-μέλη του αποφάσισε να υποβάλει αγωγή κατά των απεργών λιμενεργατών στο λιμάνι του Πειραιά, (δια των συνδικαλιστικών του οργανώσεων) ενώπιον των δικαστηρίων του Πειραιά με αίτημα να κηρυχθεί η απεργία τους παράνομη και καταχρηστική.
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Γεώργιος Καραμπάτος με δηλώσεις του ανέφερε ότι, ''ο επιχειρηματικός κόσμος της Μεσσηνίας, αλλά και όλοι οι επιχειρηματίες της χώρας, παρακολουθούν με αγανάκτηση τα διαδραματιζόμενα στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας. Οι συνεχιζόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο λιμάνι έχουν και πάλι παραλύσει κάθε οικονομική δραστηριότητα. Ο οικονομικός αντίκτυπος είναι τεράστιος''.Ο κ. Καραμπάτος προσθέτει ότι...

το Επιμελητήριο ''δέχεται από καιρό διαμαρτυρίες, κυρίως εξαγωγέων μεσσηνιακών προϊόντων, με κυρίαρχο τομέα τα τρόφιμα, που αποτελούν εξαιρετικά ευπαθή και ευάλωτα προϊόντα. Οι εξαγωγείς αυτοί μιλούν με απόγνωση για την οικονομική τους καταστροφή, την καταστροφή δηλαδή όχι μόνο των προς εξαγωγή προϊόντων τους, αλλά και των οικονομικών τους σχέσεων με τους οίκους του εξωτερικού, τους οποίους τροφοδοτούσαν κατά παράδοση με μεσσηνιακά προϊόντα. Είναι ευνόητο, ότι οι τελικές συνολικές ζημιές είναι πολλαπλάσιες αυτών που φαίνονται σήμερα και έχουν μακροπρόθεσμο, δυστυχώς, χαρακτήρα''.
Επισημαίνει πως ''είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε εργαζόμενου να διαμαρτύρεται και να διεκδικεί την ικανοποίηση εργασιακών του αιτημάτων, μέσω του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της απεργίας, δεν μπορεί να ασκείται όμως σε βάρος του κοινωνικού συνόλου και μάλιστα σε βάρος του επιχειρηματικού κόσμου χωρίς περίσκεψη και με πλήρη αδιαφορία και περιφρόνηση για τις συνέπειες''.
Τέλος ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου σημειώνει ότι τόσο το Επιμελητήριο Μεσσηνίας όσο και ο επιχειρηματικός του κόσμος, τάσσονται, υπέρ ενός ουσιαστικού, ισότιμου και τεκμηριωμένου διαλόγου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου