4.11.09

Έξαρση της νέας γρίπης τις επόμενες εβδομάδες θα νοσήσουν περισσότεροι από 2.000.000 Έλληνες εκτιμά η Εθνική επιτροπή πανδημίας !!!


Περισσότεροι από 2 εκατομμύρια Έλληνες ενδέχεται να νοσήσουν από τον ιό της νέας γρίπης το προσεχές διάστημα, οπότε και αναμένεται πανδημική έξαρση, που θα διαρκέσει περίπου 6 εβδομάδες, εκτιμά το Eθνικό Συμβούλιο Πανδημίας, που συνεδρίασε σήμερα.
Aν ισχύσει το χειρότερο σενάριο, υπολογίζεται ότι 0,1% ή 0,2% όσων προσβληθούν, θα χρειαστούν νοσηλεία. Aπό αυτούς 15% έως 20% ενδεχομένως να πρέπει να νοσηλευτούν σε μονάδες εντατικής θεραπείας, γεγονός που καθιστά επιτακτική την ανάγκη να λειτουργήσουν άμεσα τα 150 κρεβάτια εντατικής, που μένουν σήμερα αναξιοποίητα, λόγω έλλειψης προσωπικού, κυρίως νοσηλευτικού...

H πρόεδρος του Συμβουλίου, Ελένη Γιαμαρέλου, τόνισε ότι πρώτη προτεραιότητα της πολιτείας είναι ο εμβολιασμός του προσωπικού νοσοκομείων και άλλων μονάδων υγείας, ο οποίος θα ξεκινήσει στις 16 Nοεμβρίου. Mία εβδομάδα αργότερα θα ξεκινήσει ο πανδημικός εμβολιασμός.
Η κα. Γιαμαρέλου επισήμανε ότι τα νεότερα ευρωπαϊκά δεδομένα για την ασφάλεια του πανδημικού εμβολίου είναι ενθαρρυντικά. Για παράδειγμα, στη Σουηδία, όπου έχουν ήδη εμβολιαστεί 1,4 εκατομμύρια πολίτες, μόνο 41 παρουσίασαν κάποιες παρενέργειες και 6 εμφάνισαν αλλεργική αντίδραση στο εμβόλιο. Eπιπροσθέτως, όλες οι ανεπιθύμητες ενέργειες ήταν αναστρέψιμες.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου