23.11.09

Ποιο είναι το σενάριο που εξετάζει η υπ. Παιδείας για τη Βάση του «10» !!!


Δύο είναι τα σενάρια που εξετάζει η υπ. Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου , όσον αφορά την κατάργηση της βάσης του «10» , που ενδεχομένως να εφαρμοστεί από φέτος.
Το πρώτο σενάριο που είναι και το επικρατέστερο είναι η κάθε πανεπιστημιακή ή τεχνολογική σχολή να έχει τη δική της βάση, η οποία θα εξαρτάται από τον βαθμό του πρώτου εισακτέου. Δηλαδή εάν σε ένα τμήμα ο πρώτος εισήχθη με βαθμολογία 18 η βάση μπορεί να παραμείνει το 10 ή να διαμορφωθεί όχι κάτω από 9. Εάν σε ένα αλλο τμήμα ο πρώτος εισήχθη με βαθμό 14 η βάση μπορεί να πέσει στο 6 .
Πρόκειται για σενάριο που η υπ. Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου θα δώσει στη δημοσιότητα μόλις έχει στα χέρια της την ειδική μελέτη (διαπιστώσεις) που παρήγγειλε για τα στατιστικά στοιχεία των βαθμολογίων των πρώτων εισακτέων κατά τμήμα ...

Το δεύτερο σενάριο , το οποίο έχει λίγες πιθανότητες να εφαρμοστεί, είναι η επαναφορά του παλαιού καθεστώτος της πλήρους κατάργησης της βάσης του «10», δηλαδή να εισάγονται οι υποψήφιοι , όπως παλιά ακόμη και με γενικό βαθμό 2 και 3.
esos.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου