26.11.09

Παρέμβαση Κουσελά για κατεπείγουσες προσλήψεις στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Καλαμάτας !!!


Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς, έστειλε σήμερα επιστολή στην Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κα Ξενογιαννακοπούλου, ζητώντας της να προχωρήσει σε κατεπειγουσες προσλήψεις εντατικολόγων, ώστε να διασφαλιστεί η πλήρης και ομαλή λειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Νοσοκομείου Καλαμάτας, που κρίνεται επιτακτική, εξαιτίας και της πανδημίας της νέας γρίπης.
Το κείμενο της επιστολής προς την Υπουργό έχει ως εξής:
«Αγαπητή Κυρία Υπουργέ,
Μαζί με τις ευχές μου για επιτυχία στο δύσκολο έργο σας, σας παρακαλώ να δείτε με ιδιαίτερη προσοχή την κατεπείγουσα ανάγκη ενίσχυσης της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Καλαμάτας.
Ειδικότερα, στη ΜΕΘ του εν λόγω νοσοκομείου, που εξυπηρετεί τις ανάγκες ολόκληρου του Νομού, υπηρετεί σήμερα μόνον μια (1) ιατρός εντατικολόγος, η οποία μάλιστα αδυνατεί να καλύψει

τις αναγκαίες εφημερίες. ‘Όπως πληροφορήθηκα, για την ομαλή λειτουργία της συγκεκριμένης ΜΕΘ απαιτείται η κατεπείγουσα πρόσληψη τριών (3) ιατρών εντατικολόγων ή, μεταβατικά και μέχρι να γίνουν αυτές οι προσλήψεις, η ενίσχυση της ΜΕΘ με προσωρινή μετακίνηση εντατικολόγων από το Νοσοκομείο της Τρίπολης, στο οποίο εντάχθηκαν πρόσφατα επιπλέον ιατροί, λόγω κλεισίματος της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Κορίνθου.
Ας σημειωθεί, επίσης, ότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχει Διευθυντής στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Καλαμάτας διότι, παρά τη διενέργεια της επιλογής του, ο ορισθείς Διευθυντής δεν έχει ακόμα παρουσιασθεί στη θέση του.
Επειδή η πλήρης και ομαλή λειτουργία της ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, που παρουσίασε πολλά προβλήματα και ελλείψεις και στο παρελθόν, είναι κρίσιμη και επιτακτικά επείγουσα, λόγω και των αυξημένων αναγκών που προκύπτουν από την πανδημία της νέας γρίπης, αλλά και για την αναγκαία εξυπηρέτηση σοβαρών περιστατικών στον Νομό Μεσσηνίας, παρακαλώ θερμά να μεριμνήσετε για την κατεπείγουσα και άκρως αναγκαία κάλυψη των ελλείψεων της ΜΕΘ και για τη διευθέτηση των διοικητικών εκκρεμοτήτων. »

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου