17.11.09

Παρέμβαση στην Βουλή της Νάντιας Γιαννακοπούλου για την κατάσταση που επικρατεί στις ελληνικές φυλακές !!


Παρέμβαση στη Βουλή σε σχέση με την κατάσταση που επικρατεί στις ελληνικές φυλακές, με αφορμή τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη για το διαχρονικό πρόβλημα της αποσυμφόρησης των φυλακών και τη βελτίωση των συνθηκών κράτησης, πραγματοποίησε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νάντια Γιαννακοπούλου.
Στην ομιλία της η κ. Γιαννακοπούλου σημείωσε ότι το υπό κατάθεση νομοσχέδιο αποτελεί προεκλογική δέσμευση του ΠΑΣΟΚ και θέτει ευρύτερο πλαίσιο αναμόρφωσης του συστήματος απονομής δικαιοσύνης της χώρας.
Αφού περιέγραψε την κατάσταση των καταστημάτων κράτησης και χαρακτήρισε τις συνθήκες διαβίωσης των κρατουμένων σε αυτά ως ντροπιαστικές, η κ. Γιαννακοπούλου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα κριτήρια επιβολής προσωρινής κράτησης και στην προτεινόμενη ρύθμιση με το συγκεκριμένο καθεστώς. Πιο συγκεκριμένα σημείωσε: « Η προτεινόμενη ρύθμιση σχετικά με το καθεστώς και τα κριτήρια επιβολής προσωρινής κράτησης πέρα από την αποσυμφόρηση των φυλακών και κρατητηρίων, συμβάλει σε ένα πλαίσιο δικαιότερης αντιμετώπισης του πολίτη από το κράτος...

Αυτές οι προϋποθέσεις που κατά το παρελθόν ήταν αόριστες, πλέον λειτουργούν προς τη λογική δικαίου που εν ολίγοις εκφράζεται με την άποψη ότι κάθε πολίτης είναι αθώος μέχρι αποδείξεως του εναντίου».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου