16.11.09

Επιστολή της Ντόρας Μπακογιάννη στην ΕΣΗΕΑ !!!


Η βουλευτής Α Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη έστειλε σήμερα της εξής επιστολή προς τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών :
Προς το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ
Αγαπητοί κύριοι και κυρίες,
Με την επιστολή μου αυτή ζητώ την παρέμβασή σας για την χυδαία και συκοφαντική επίθεση που δέχθηκα από ανώνυμο δημοσίευμα του ένθετου περιοδικού της κυριακάτικης εφημερίδας «Βέτο» στις 15.11.2009...

Στην πολιτική μου πορεία, παρά το γεγονός ότι έχω δεχθεί πολλές και κάθε είδους επιθέσεις, παραμένω πάντοτε συνεπής και θερμός υποστηρικτής της δημοσιογραφίας με άποψη, της ελεύθερης έκφρασης γνώμης και της ελευθεροτυπίας. Στην πολιτική μου δράση κινούμαι πάντοτε στο φως, υπηρετώντας το λειτούργημά μου, εκπληρώνοντας τα καθήκοντά μου με πλήρη διαφάνεια και συνείδηση και πάντα έτοιμη να δεχθώ κάθε είδους κριτική, ακόμα και την πιο σκληρή.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως, πιστεύω ότι η χυδαιότητα ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της επίθεσης, που δέχθηκα μόλις χθες, επικεντρώνουν χωρίς κανένα πολιτικό επιχείρημα και με άνανδρο τρόπο τα βέλη τους στη γυναικεία μου υπόσταση, τη δήθεν προσωπική μου ζωή και τη σχέση μου με τον σύζυγο και τα παιδιά μου. Μία επίθεση που προσβάλει τη νοημοσύνη και την αισθητική κάθε γυναίκας, μητέρας, κάθε νέου και κάθε εν γένει σκεπτόμενου πολίτη αυτής της χώρας.
Προκειμένου να προστατεύσω την προσωπική και οικογενειακή μου ζωή από την παραπάνω προσβολή της, πέραν της επιβεβλημένης προσφυγής στη Δικαιοσύνη, προσφεύγω και στην Ένωση Συντακτών, καθώς τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα αποτελούν κατάφωρη παραβίαση των υποχρεώσεων που απορρέουν από τον «Κώδικα Επαγγελματικής, Ηθικής και Κοινωνικής Ευθύνης» των δημοσιογράφων-μελών της ΕΣΗΕΑ. Η απόφασή μου αυτή δεν στηρίζεται μόνο στο γεγονός ότι η επίθεση εις βάρος μου καταργεί κάθε έννοια δημοσιογραφικής δεοντολογίας, της οποίας θεσμικό θεματοφύλακα αποτελεί η Ένωσή σας, αλλά εδράζεται κυρίως στη βαθιά μου πεποίθηση ότι πρώτα -και πριν απ’ όλους- οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι οφείλουν να περιφρουρούν και να θωρακίζουν το λειτούργημά τους από τέτοιου είδους φαινόμενα εκφυλισμού, χυδαιότητας, πολιτικού και προσωπικού ρατσισμού.
Απευθύνομαι, λοιπόν, σε εσάς με την έκκληση να πάρετε θέση άμεσα και έγκαιρα απέναντι στα νοσηρά αυτά φαινόμενα, με τα οποία είμαι βέβαιη ότι είστε απολύτως αντίθετη. Σ’ εσάς εναπόκειται να διαφυλαχθεί η ακεραιότητα και η αξιοπιστία του λειτουργήματος του δημοσιογράφου.
Με εκτίμηση
Ντόρα Μπακογιάννη

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου