15.11.09

Νέα γρίπη – Από αύριο οι εμβολιασμοί !!!


Από το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό ξεκινούν την Δευτέρα οι εμβολιασμοί κατά της νέας γρίπης και στις 23 του μήνα παίρνουν σειρά οι ευπαθείς ομάδες, ενώ η χώρα μας βρίσκεται στην αρχή της πανδημίας με 1 στα 2 δείγματα να βγαίνει θετικό. «Το εμβόλιο είναι ασφαλέστατο», δηλώνει ο διακεκριμένος καθηγητής καρδιολογίας, Δημήτρης Κρεμαστινός.
Σύμφωνα με εκπροσώπους του Κέντρου Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), τα κρούσματα νέας γρίπης είναι περισσότερα από αυτά που καταγράφονται, καθώς πολλοί ασθενείς έχουν ήπια ή καθόλου συμπτώματα και δεν απευθύνονται σε γιατρό.
Εντούτοις, τα καταγεγραμμένα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 11% μέσα σε μία εβδομάδα και έφτασαν τα 3.189, εκ των οποίων τα 1.535 στην Αττική.
Παράλληλα, σύμφωνα με έρευνα της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», αν ο Η1Ν1 πλήξει το 40% του πληθυσμού έως τον Φεβρουάριο, τα κρούσματα θα φτάσουν τα 4.291.000, θα νοσηλευτούν 35.000 -εκ των οποίων 3.566 στην Εντατική- και θα χάσουν την ζωή τους 700 άνθρωποι.

«Οι παρενέργειες του συγκεκριμένου εμβολίου είναι παρόμοιες με αυτές του εμβολίου κατά των γνωστών ιών της γρίπης. Άρα νομίζω ότι δεν τίθεται θέμα συζήτησης για την ασφάλεια του εμβολίου», λέει στην εφημερίδα «Βήμα» ο κ. Κρεμαστινός και προσθέτει ότι κανένα εμβόλιο δεν προσφέρει 100% προφύλαξη.
Σημειώνουμε πως για τους υγιείς οι εμβολιασμοί θα γίνουν τον Δεκέμβρη: την 1η του μήνα για τις ηλικίες 18 - 49 και στις 7 του μήνα για παιδιά και έφηβους 4 - 17 ετών, ενώ ακολουθούν τα άτομα 50 – 56 χρόνων και τέλος οι άνω των 65.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου