19.11.09

Νάντια Γιαννακοπούλου προς τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας - «τι έχετε να απαντήσετε κυρίες και κύριοι συνάδελφοι στα ελληνικά νοικοκυριά τα οποία μέσα στην πενταετία της διακυβέρνησης σας τριπλασίασαν το χρέος τους στις τράπεζες;»


Παρέμβαση στη Βουλή, με αφορμή τη συζήτηση και ψήφιση των σχεδίων νόμου του Υπουργείου Οικονομικών για την κύρωση του Απολογισμού και Ισολογισμού του κράτους για το οικονομικό έτος 2007, πραγματοποίησε χθες 19/11/09 η βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Μεσσηνίας κ. Νάντια Γιαννακοπούλου.
Στην ομιλία της η κ. Γιαννακοπούλου σημείωσε μεταξύ άλλων ότι:
- Τα δημοσιονομικά μεγέθη είναι απογοητευτικά αλλά και αποκαλυπτικά των επιλογών και των αποτελεσμάτων της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.
- Περιέγραψε την κατάσταση την οποία φανερώνει η ανάλυση του Απολογισμού του 2007.
- Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις μεγάλες αποκλίσεις και ελλείμματα που παρουσιάζει ο Απολογισμός του 2007, τόσο από τον Προϋπολογισμό του ίδιου έτους όσο και από τον Απολογισμό του προηγούμενου έτους.

- Τόνισε ότι από την ανάλυση των στοιχείων για τον Απολογισμό προκύπτει «ένας, επικίνδυνος για τους Έλληνες πολίτες, συνδυασμός ανέχειας, ανεργίας και μείωσης των επενδύσεων που απερίσκεπτα συνέθεσε η κυβέρνηση της ΝΔ τα τελευταία χρόνια».
- Η Μεσσήνια Βουλευτής, έκανε αναφορά στην διόγκωση του ελλείμματος στο 3,7%, σημειώνοντας ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή ήταν το δεύτερο χειρότερο ανάμεσα στις χώρες της ευρωζώνης.
- Στη συνέχεια, η κ. Γιαννακοπούλου προέβαλε τη μείωση των δημόσιων επενδύσεων στο 3,82% του ΑΕΠ για το 2007. Ωστόσο, όπως τόνισε, οι δημόσιες επενδύσεις μειωνόντουσαν σταδιακά από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με αποτέλεσμα τη διαρκή υποβάθμιση του δημόσιου χαρακτήρα του κράτους.
- Η βουλευτής αναφέρθηκε, ακόμη, στις ανείσπρακτες οφειλές που έφτασαν τα 31,4 δις ευρώ το 2007, τονίζοντας τη σημασία της πάταξης του φαινομένου της φοροδιαφυγής για το οποίο η προηγούμενη κυβέρνηση δεν έλαβε κανένα μέτρο.
Η κ. Γιαννακοπούλου έκλεισε την εισήγηση της, με το ρητορικό ερώτημα προς τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, «τι έχετε να απαντήσετε κυρίες και κύριοι συνάδελφοι στα ελληνικά νοικοκυριά τα οποία μέσα στην πενταετία της διακυβέρνησης σας τριπλασίασε το χρέος του στις τράπεζες;»

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου