16.11.09

Σύσκεψη στη Νομαρχία για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας !!


Σύσκεψη με θέμα τα επείγοντα και αναγκαία έργα στον κρατικό αερολιμένα Καλαμάτας πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Νομαρχία Μεσσηνίας, υπό την προεδρία του νομάρχη Δημήτρη Δράκου
Σε δηλώσεις του, ο νομάρχης Δημήτρης Δράκος σημείωσε ότι πρέπει να ενταθεί η προσπάθεια όλων για αναβάθμιση των λειτουργιών του αεροδρομίου της Καλαμάτας το επόμενο χρονικό διάστημα, για λόγους "οι οποίοι συνδέονται με την κρισιμότητα της επαναδρομολόγησης καθημερινών δρομολογίων και με την έναρξη και της ΠΟΤΑ (Περιοχή Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης) αλλά και άλλων σημαντικών επιχειρηματικών δράσεων τουριστικής κατεύθυνσης στον τόπο μας, κι ακόμα περισσότερο με την όλο και μεγαλύτερη ανάγκη διασύνδεσης της νότιας και νοτιοδυτικής Πελοποννήσου όχι μόνο με την Αθήνα, αλλά και με την άλλη Ελλάδα και την Ευρώπη κι όλο τον κόσμο''.
''Από την πλευρά μας - ανέφερε ο νομάρχης- θα κάνουμε άμεσα,..

υπερσύγχρονο κόμβο μπροστά από την πύλη του αεροδρόμιου για τα οχήματα και τους πεζούς, στάσεις για το τρένο και τα λεωφορεία με υψηλές προδιαγραφές για την άριστη εξυπηρέτηση των χρηστών του αεροδρομίου, αλλά και της περιοχής. Επιπλέον χρειάζεται σήμανση, η οποία θα έχει υψηλές προδιαγραφές και θα βελτιώνει απολύτως την κατάσταση".
Οπως είπε ο κ. Δράκος, η Νομαρχία θα διεκδικήσει τη γρήγορη απαλλοτρίωση των 43 στρεμμάτων βορείως του υπάρχοντος αεροσταθμού.
"Θα διεκδικήσουμε -πρόσθεσε- τα 100.000 € περίπου, τα οποία απαιτούνται για να μπουν τα καινούργια μηχανήματα, να τοποθετηθούν και να γίνουν οι απαραίτητες μικρές προσαρμογές για τη βελτίωση της λειτουργικότητας του αεροσταθμού''.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αερολιμενάρχης Καλαμάτας κ. Δημ. Μανδηλάρης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κ. Γκρέκης, ο εκπρόσωπος της Costamare, κ. Χατζηιωσήφ, ο εκπρόσωπος της Aegean Airlines κ. Μαστοραντωνάκης, η πρόεδρος της νομαρχιακής επιτροπής Τουριστικής Προβολής Αντωνία Μπούζα και υπηρεσιακοί παράγοντες.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου