26.1.10

Ο Θεμελιωτής του ΣΔΟΕ Γ. Κανελλόπουλος, νέος γενικός γραμματέας στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης


Ο θεμελιωτής του ΣΔΟΕ και διευθυντής του γραφείου του αείμνηστου Γιώργου Γεννηματά Γιώργος Κανελλόπουλος είναι, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο νέος γενικός γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καθώς απομένει μόνο η τυπική ανακοίνωση του διορισμού του. Την ίδια ώρα πληροφορίες φέρουν την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ να προωθεί τη συγχώνευση ΟΠΕΚΕΠΕ και ΑΓΡΟΓΗ στο πλαίσιο της πολιτικής της κυβέρνησης για μείωση του λειτουργικού κόστους στον δημόσιο τομέα.
Ο κ. Γιώργος Κανελλόπουλος γεννήθηκε το 1957 στην Δροσιά Πυλίας Μεσσηνίας. Είναι παντρεμένος με την Βίκυ Κορμπή, νομικό, από το Δάρα Πυλίας και έχει τρία παιδιά.
Σπούδασε πολιτικές επιστήμες και δημόσια διοίκηση στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στη δεκαετία του 1980 και μέχρι το 1993 υπήρξε στενός συνεργάτης και διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Γιώργου Γεννηματά.
Υπηρέτησε ως νομάρχης Λακωνίας κι εξελέγη δυο φορές πρώτος σε σταυρούς νομαρχιακός σύμβουλος Μεσσηνίας (1994 και 1998). Από το 1996 μέχρι το 2000 ασχολήθηκε με τη σύσταση και τη λειτουργία του ΣΔΟΕ, του οποίου υπήρξε ο πρώτος Γραμματέας.
Από το 2002 μέχρι το Μάρτη του 2004 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.
Το 2007 και 2009 συμμετείχε ως υποψήφιος βουλευτής στο ψηφοδέλτιο του ΠΑ.ΣΟ.Κ Μεσσηνίας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου