27.1.10

Πείτε την αλήθεια επιτέλους για τις Αγροτικές επιδοτήσεις - Από ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ


Ποιος από την πολιτική μας ηγεσία θα μιλήσει επιτέλους σταράτα και θα εξηγήσει στους πολλούς ποια είναι η πραγματικότητα που επικρατεί για τους λίγους?
Γιατί δίνονται οι επιδοτήσεις με ποια κριτήρια δίνονται αν αυτά τα κριτήρια αντιπροσωπεύουν την πραγματικότητα της παραγωγής και γιατί δημιουργήσαμε σαν χώρα αγρότες του Καφενείου.
Ας πούμε το εξής απλό υπάρχουν ελαιοκαλλιεργητές που η φετινή πραγματική τους παραγωγή δεν ξεπερνά τα 200 -300 κιλά λάδι αλλά η επιδότηση που εισπράττουν είναι για ….τρείς έως 5 τόνους πως γίνεται αυτό ?
Μα είναι τα περίφημα πανωγράψιματα της περιόδου 1999 -2002 που με βάση αυτά πληρώνονται οι παραγωγοί σήμερα.
Γιατί λοιπόν κάποιος να καλλιεργήσει και να μην καθίσει στο καφενείο του χωριού του για ..πρέφα όταν έχει εξασφαλίσει μηνιαίο εισόδημα από 500 ευρώ και πάνω ?
Πως γίνεται η ετήσια παραγωγή ελαιολάδου την περίφημη αυτή τετραετία να υπερβαίνει τους 500.000 τόνους κατ΄ έτος ενώ η φετινή μετά βίας φθάνει τους …280.000 τόνους.
Γιατί δεν διαχωρίζεται η ήρα από το στάρι γιατί δεν επιβάλλεται το εξής απλό ότι επιδοτήσεις δικαιούνται οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και για την πραγματική τους παραγωγή ?
Γιατί με το ισχύον καθεστώς οι επιδοτήσεις θυμίζουν το …δώσε και μένα μπάρμπα και αν δεν ικανοποιούμαι με τα ποσά που εισπράττω κλείνω και ένα δρόμο για κάτι παραπάνω
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου