30.1.10

Άρθρο, του Σωτήρη Παναγιωτόπουλου, Προέδρου ΝΟ.Δ.Ε – Ν.Δ Μεσσηνίας Αντινομάρχη Παραγωγής & Ανάπτυξης

ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ…
Για μία ακόμα φορά αναδεικνύεται η ανικανότητα της ερασιτεχνικής Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, να διαχειριστεί μια ακόμα κρίση που οφείλεται στον ερασιτεχνισμό και στην άγνοια γύρω από την αγροτική πολιτική που πρέπει να ακολουθηθεί σε αυτόν το τόπο.
Η «Ευρωπαία» Υπουργός του ΠΑΣΟΚ κ. Μπαντζελή, αντί να προσπαθεί να εκμεταλλευθεί και τα σωστά και τα λάθη της προηγούμενης κυβέρνησης προς όφελος των αγροτών από την μια, προσπαθεί να απαξιώσει το έργο της Ν.Δ και από την άλλη, αναλίσκεται στο να τσακώνεται στα παράθυρα της τηλεόρασης με εκπροσώπους των αγροτών!!
Έτσι απλά αποδεικνύεται στην πράξη ότι ο Γιώργος Παπανδρέου και η Κυβέρνησή του είναι ανίκανοι και αδύναμοι να διαχειριστούν αυτή την σοβαρή κρίση και να δώσουν λύσεις στο αγροτικό πρόβλημα που είναι καθαρά πολιτικό ζήτημα.
Η συμπεριφορά της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης δείχνει πλήρη άγνοια για τα πραγματικά προβλήματα του αγροτικού κόσμου της χώρας μας και το χειρότερο πλήρη αδυναμία επίλυσής των...
Φανταστείτε τι θα γινόταν σε άλλη χώρα της Ε.Ε, όταν μέσα στον χαμό των κινητοποιήσεων δήλωνε η αρμόδια Υπουργός ότι αδυνατεί να καταλάβει τα αιτήματα των αγροτών!!
Στην στείρα αντιπολίτευση…της αντιπολίτευσης που κάνει το ΠΑΣΟΚ στη Ν.Δ για την αγροτική πολιτική της στα χρόνια Κυβέρνησης Καραμανλή, αντί να βρουν λύσεις, συκοφαντούν ακόμα και την περίπτωση των 500 εκ. Ευρώ που δόθηκαν στους αγρότες...!!!
Έφθασαν στο σημείο σε βάρος των εθνικών συμφερόντων, αδίστακτα να ζητούν από την Ε.Ε. να επιβάλλει πρόστιμο σε βάρος μας αφού ισχυρίζονται ότι τα χρήματα αυτά δεν ήταν αποζημιώσεις αλλά κρατικές ενισχύσεις.
Δοξάστε τους!!!
Αντί να προσπαθούν, να επιλύσουν και να δημιουργήσουν προϋποθέσεις επίλυσης προβλημάτων που καίνε στην κυριολεξία τους αγρότες σήμερα, αυτοί αφήνουν ακέφαλο τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ξεχνούν το Αγροτικό κτηματολόγιο και αφήνουν το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να διαλύεται.
Όμως τα γεγονότα αποδεικνύουν παράλληλα ότι μεγαλώνει το πρόβλημα εκπροσώπησης των αγροτών, αφού οι τριτοβάθμιες οργανώσεις έχουν μετατραπεί στην κυριολεξία σε γραφειοκρατικούς μηχανισμούς στους οποίους ασκείται διαρκώς κομματική και συνδικαλιστική επιρροή για την χειραγώγησή τους.
Με την τωρινή λειτουργία του αγροτικού κινήματος οδηγούμαστε σε ανάδειξη «εκπροσώπων» μέσα από τα μπλόκα μια και η εκπροσώπηση των αγροτών στην ΠΑΣΕΓΕΣ και σε πολλές άλλες συνεταιριστικές οργανώσεις είναι ελλιπής.
Βέβαια γεγονός είναι ότι δημιουργούνται τεράστια προβλήματα στην οικονομία και την κοινωνία από αυτήν την εξέλιξη και οι αγρότες μετατρέπονται σε προνομιακούς συνομιλητές της εξουσίας, παρά την οποιαδήποτε πολιτική ή κοινωνική επιρροή τους σε βάρος της κυβερνητικής άγνοιας.
Θα μπορούσε αυτή η κυβέρνηση με την εμπιστοσύνη που της έδειξε ο αγροτικός κόσμος στις εκλογές, εύκολα και άνετα να συνεχίσει το έργο της Ν.Δ και να δρέψει τους καρπούς της πολιτικής δουλειάς που είχε γίνει στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης τα τελευταία χρόνια. Θα μπορούσε να αποφύγει τα λάθη και με στρατηγική ευθείας γραμμής και διαλόγου να υλοποιήσει αυτά που δεν πρόλαβε η προηγούμενη κυβέρνηση, σχεδόν χωρίς κόστος.
Αντί δουλειάς, οι ερασιτέχνες της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, επέλεξαν τους λεονταρισμούς και την μετωπική σύγκρουση με ένα σημαντικό κομμάτι της Ελληνικής κοινωνίας που συμβάλλει καθοριστικά στην εθνική οικονομία.
Πρέπει άμεσα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, έστω και με την άμεση πολιτική παρέμβαση του προέδρου της Ν.Δ Αντώνη Σαμαρά, να μπει σε γόνιμο και ειλικρινή διάλογο με τους αγρότες, ώστε να δρομολογηθούν γρήγορα οι λύσεις των προβλημάτων του αγροτικού κόσμου.
Πρέπει να σταθούν στο πλευρό και να ενισχύσουν τους νέους αγρότες που εκφράζουν την σύγχρονη αγροτική κοινωνία και οικονομία.
Σήμερα είναι αναγκαία όσο ποτέ η ύπαρξη μητρώου αγροτών ώστε να κατοχυρωθεί το αγροτικό επάγγελμα, η διασφάλιση της ελάχιστης εγγυημένης τιμής για τα αγροτικά προϊόντα και η εφαρμογή της απόφασης 20/10/09 της Ε.Ε, προκειμένου να δοθεί μια οικονομική ανάσα στους παραγωγούς αγρότες.
Είναι τουλάχιστον περίεργο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να μην προχωρά σε λύσεις προβλημάτων που δεν πρόλαβε να επιλύσει η κυβέρνηση της Ν.Δ.
Είναι καιρός να ενοποιηθεί το αγροτοσυνδικαλιστικό κίνημα και να γίνει διαφανής η λειτουργία των αγροτοσυνδικαλιστικών οργανώσεων σε κάθε βαθμό λειτουργίας τους.
Σε μια σύγχρονη χώρα με τα τόσα εθνικά και διεθνή προβλήματα και στον αγροτικό τομέα είναι τουλάχιστον αναγκαία η άμεση ενεργοποίηση του Εθνικού Συμβουλίου Αγροτικής Πολιτικής ώστε με τον διάλογο οι αγρότες να συμμετέχουν έμπρακτα στην διαμόρφωση της αγροτικής πολιτικής της πατρίδας μας.
Καλούμε λοιπόν την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και κατ΄επέκταση την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, να σταματήσουν τα ερασιτεχνικά πειράματα πολιτικής και να προσέλθουν σε άμεσο, γόνιμο και ειλικρινή διάλογο με τους αγρότες για να σταματήσει η φθορά και το δυσβάστακτο κόστος στην εθνική μας οικονομία.
Ας καταλάβουν επιτέλους την σοβαρότητα της κατάστασης.
Καλαμάτα 30/01/2010

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου