25.1.10

Αθηνών –Λαμίας η Εθνική του …μαρτυρίου


Σκλήρυναν τη στάση τους οι αγρότες στα μπλόκα της Αλαμάνας, της Ελάτειας και του Κάστρου Βοιωτίας, αποκλείοντας από το πρωί και τους παράδρομους.
Ύστερα από αποφάσεις των γενικών τους συνελεύσεων, επιβεβαίωσαν ότι «ταυτίζονται απολύτως με τις εκτιμήσεις του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου και κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους κλείνοντας παράδρομους». Υπογράμμισαν δε, ότι πρέπει να υπάρξουν συγκεκριμένες ανακοινώσεις από το Υπουργείο στα θεσμικά και τα οικονομικά του αιτήματα. Διαπίστωσαν, πάντως, όπως είπαν, ότι το κλίμα ήταν πολύ καλύτερο από εκείνο, που επικράτησε στη συνάντηση της 3ης Δεκεμβρίου.
Με τη σκλήρυνση της στάσης των αγροτών, άρχισε μαραθώνιος για τους οδηγούς και η αστυνομία έλαβε μέτρα για την εκτροπή της κυκλοφορίας.
Οι οδηγοί που κινούνται από την Αθήνα προς τη Λαμία υποχρεώνονται σε εκτροπή στο 85ο χλμ, κοντά στη Θήβα, στη συνέχεια..
κατευθύνονται στη Λιβαδειά, από εκεί στο Δίστομο, ακολουθούν το δρομολόγιο Ιτέα, Άμφισσα και τέλος Λαμία, την οποία διασχίζουν για να βγουν και πάλι στην εθνική οδό, λίγο πριν το ύψος της Στυλίδας.
Για εκείνους, που κατευθύνονται προς την Αθήνα, η αστυνομία επιτρέπει την κυκλοφορία μέσα από την πόλη της Λαμίας. Στο 200οχλμ της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας, στο ύψος των Θερμοπυλών, γίνεται διαχωρισμός των αυτοκινήτων. Τα φορτηγά παίρνουν τον δρόμο προς την Άμφισσα και στη συνέχεια ακολουθούν τη διαδρομή Ιτέα, Δίστομο, Λιβαδειά και Θήβα για να επανέλθουν στην εθνική οδό, στο 85ο χλμ. Τα ΙΧ, συνεχίζουν στην εθνική οδό μέχρι το ύψος των Λιβανατών, στο 145ο χλμ της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας, όπου υποχρεούνται σε παράκαμψη περίπου 5 χιλιομέτρων για να επανέλθουν στην εθνική οδό. Στον κόμβο του Μαρτίνου, στο 120ο χλμ, ωστόσο, υποχρεώνονται εκ νέου να εγκαταλείψουν την εθνική και να ακολουθήσουν το δρομολόγιο προς Μαρτίνο, Λάρυμνα, Κόκκινο, Ακραίφνιο για να επανέλθουν στην εθνική οδό στο 100ο χλμ της Αθηνών-Λαμίας και να κατευθυνθούν προς την Αθήνα.
Τέλος, σημειώνεται ότι, ιδιαίτερα στο δρόμο Λαμίας - Άμφισσας, επικρατούν κακές καιρικές συνθήκες και σε ορισμένες περιπτώσεις πέφτει ασταμάτητα χιόνι, δυσχεραίνοντας το ταξίδι.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου