31.1.10

Καλαμάτα – Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Πατριάρχη Βαρθολομαίου

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, που ανακοινώθηκε από τη Μητρόπολη Μεσσηνίας, η επίσημη υποδοχή του Πατριάρχη θα γίνει σήμερα στις 5:30 το απόγευμα στην πλατεία 23ης Μαρτίου.
Στις 8 το βράδυ σε πανηγυρική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κ. Βαρθολομαίος θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Καλαμάτας και μισή ώρα αργότερα θα τον υποδεχθεί το Νομαρχιακό Συμβούλιο στη Νομαρχία Μεσσηνίας.
Τη Δευτέρα στις 10 το πρωί ο Πατριάρχης θα ανακηρυχθεί επίτιμος καθηγητής του ΤΕΙ Καλαμάτας.
Στις 6 το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο κ. Βαρθολομαίος θα χοροστατήσει στον πανηγυρικό Εσπερινό στο ναό της Υπαπαντής του Χριστού και την επομένη στις θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της πολιούχου της Καλαμάτας.
Την κυβέρνηση, κατά την υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη την Κυριακή το απόγευμα, θα εκπροσωπήσει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας και στις εκδηλώσεις για την εορτή της Υπαπαντής την Τρίτη ο υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας.
Στην Καλαμάτα για την Υπαπαντή αναμένονται ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, άλλοι πολιτικοί, εκπρόσωποι των δικαστικών αρχών και των ενόπλων δυνάμεων και πλήθος προσκυνητών.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου