3.2.10

Νάντια Γιαννακοπούλου - Αναφορά στην Υπουργό Παιδείας, κ. Διαμαντοπούλου, σχετικά με την ίδρυση Ναυτικού - Ναυτιλιακού κύκλου στο 4ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας

Η βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου κατέθεσε αναφορά προς την Υπουργό Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κ. Άννα Διαμαντοπούλου, με αφορμή την υπ’ αριθμόν 179/2009 απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Μεσσηνίας και ενημερωτικό σημείωμα του Διευθυντή Β/θμιας Εκπαίδευσης νομού Μεσσηνίας για την ίδρυση Ναυτικού – Ναυτιλιακού κύκλου στο 4ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας.
Με την αναφορά αυτή, η κ. Γιαννακοπούλου έρχεται να αναδείξει και να προωθήσει το δίκαιο αίτημα της ίδρυσης και λειτουργίας Ναυτικού – Ναυτιλιακού κύκλου στην Ά τάξη, τομέα Ναυτικού – Πλοιάρχων στη ‘Β τάξη και την ειδικότητα Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού στην ‘Γ τάξη, καθώς η υλικοτεχνική υποδομή ήδη υπάρχει στο 4ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας. Επιπροσθέτως, στην αναφορά, πέρα από την ευρεία συναίνεση των μελών του Νομαρχιακού Συμβουλίου, τονίζεται και η ύπαρξη μόνιμων καθηγητών που θα αναλάβουν το βάρος της διδασκαλίας. Το προβλεπόμενο κόστος λειτουργίας, αντιστοιχεί ,μόλις, σε μονοψήφιο αριθμό ωρών ωρομισθίου ειδικότητας εβδομαδιαίως. Αντιθέτως, τα οφέλη ενδέχεται να είναι πολλαπλάσια, καθώς οι απόφοιτοι της ‘Γ Λυκείου ειδικότητας πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού μπορούν να απασχοληθούν και εντός του Νομού Μεσσηνίας, στηρίζοντας την ανάπτυξη του τόπου.
Η κ. Γιαννακοπούλου, στην αναφορά της, ζητά την υλοποίηση του παραπάνω αιτήματος του συνόλου του εκπαιδευτικού κόσμου της Μεσσηνίας, καθώς αφενός ‘Ναυτικός – Ναυτιλιακός’ κύκλος δεν λειτουργεί σε άλλη μονάδα στο Νομό Μεσσηνίας και αφετέρου το επιπλέον κόστος για τον Προϋπολογισμό είναι από μηδαμινό έως, κυριολεκτικά, μηδενικό.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου