5.2.10

Στήνουν κάλπες για …Καλλικράτη

Κάλπες θα στηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα στους Δήμους Τριανδρίας, Ευκαρπίας, Πεύκων, Μενεμένης, Αγίου Παύλου και Ελευθερίου - Κορδελιού προκειμένου οι κάτοικοι να εκφράσουν την άποψή τους για τις συνενώσεις των Δήμων τους στο πλαίσιο του σχεδίου «Καλλικράτης» για τη νέα διοικητική μεταρρύθμιση της χώρας.
Τη σχετική απόφαση κοινοποίησαν οι δήμαρχοι των παραπάνω Δήμων, οι οποίοι αντιδρούν στα σενάρια αναφορικά με τις συνενώσεις τους και ζητούν την εφαρμογή της μητροπολιτικής διακυβέρνησης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ώστε να παραμείνουν ανέπαφα τα πολεοδομικά συγκροτήματα των δύο πόλεων.
Οι ίδιοι τονίζουν ότι θα δεχτούν τις συνενώσεις μόνο μετά από εμπεριστατωμένη μελέτη που θα αποδεικνύει ότι θα είναι τελικά προς όφελος των δημοτών. Προειδοποιούν δε και για άλλες κινητοποιήσεις.
Οι δήμαρχοι θα έχουν συναντήσεις με βουλευτές και υπουργούς του νομού Θεσσαλονίκης, με τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Σωκράτη Ξυνίδη και με τους δημάρχους της Αναπτυξιακής Εταιρείας Βορειοδυτικής Θεσσαλονίκης.
Παράλληλα θα αποστείλουν υπόμνημα με τα αιτήματά τους στον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, ενώ θα θέσουν το θέμα και στην ΤΕΔΚ του νομού Θεσσαλονίκης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου