2.2.10

Εξιχνίαση της ληστείας στα ΕΛ.ΤΑ. Κάτω Αχαΐας

Συνελήφθησαν τρεις (3) δράστες – Αναζητούνται άλλοι τρεις (3)
Συνελήφθησαν χθες (01-02-2010) με εντάλματα σύλληψης του Ανακριτή Πατρών δύο ημεδαποί ηλικίας 28 και 37 ετών αντίστοιχα για τη ληστεία στα ΕΛΤΑ Κάτω Αχαΐας την 29-12-2009.
Για την ίδια υπόθεση έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης:
• σε βάρος ενός (1) 24χρονου υπηκόου Ρουμανίας, ο οποίος είναι προσωρινά κρατούμενος στις Δικαστικές Φυλακές Ναυπλίου για απόπειρα ληστείας στην Τράπεζα EUROBANK της Κάτω Αχαΐας την 22-10-2009 και
• σε βάρος τριών (3) υπηκόων Αλβανίας, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται.
Ειδικότερα, οι προαναφερόμενοι συμμετείχαν τις πρωινές ώρες της 29-12-2009 στη ληστεία του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ στην Κάτω Αχαΐα, όπου με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες και με απειλή τριών αυτόματων όπλων τύπου ΚΑΛΑΖΝΙΚΟΦ και ενός πιστολιού απείλησαν τους παριστάμενους οκτώ (8) ταχυδρομικούς υπαλλήλους και, τραυματίζοντας ελαφρά δύο (2) από αυτούς, τους εξανάγκασαν να τους παραδώσουν το χρηματικό ποσό των 240.000,00 Ευρώ....

Ενώ η ληστεία βρισκόταν σε εξέλιξη, αστυνομικός που υπηρετεί στο Αστυνομικό Τμήμα Κάτω Αχαΐας και τελούσε σε διατεταγμένη Υπηρεσία πρόληψης ληστειών σε βάρος πιστωτικών ιδρυμάτων της ομώνυμης κωμόπολης, αντιλαμβανόμενος ότι κάτι ύποπτο συνέβαινε στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ κινούμενος προς τα εκεί δέχθηκε από τους δράστες καταιγισμό πυρών με αποτέλεσμα να τραυματιστεί από διαμπερή τραύματα στο δεξί πόδι και στο ύψος του μηρού και της κνήμης.
Πέραν του Αστυφύλακα από θραύσματα βολίδων τα οποία εξοστρακίστηκαν τραυματίστηκαν ελαφρά δύο πολίτες διερχόμενοι τυχαία από το σημείο και προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε παρακείμενο ξενοδοχείο και σε τρία σταθμευμένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.
Στη συνέχεια οι δράστες διέφυγαν, ενώ για τον εντοπισμό τους υπήρξε άμεση κινητοποίηση των Υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας, καθώς και των όμορων Αστυνομικών Διευθύνσεων.
Στο πλαίσιο της διενεργούμενης προανάκρισης από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, ύστερα από επιστάμενες έρευνες και εργαστηριακές διαπιστώσεις προέκυψε ότι οι δράστες της εν λόγω ληστείας είναι οι προαναφερόμενοι, οι οποίοι είχαν συγκροτήσει ομάδα με δομή και διαρκή δράση με σκοπό τη διάπραξη κακουργηματικών πράξεων, ήτοι ληστειών σε τραπεζικά και άλλα πιστωτικά ιδρύματα, καθώς και περιπτώσεις κλοπών, κυρίως οχημάτων, προκειμένου να τα χρησιμοποιούν ως μέσα διάπραξης και διαφυγής τους από τα σημεία τέλεσης των ληστειών.
Από τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας, προκύπτει ότι τα ίδια άτομα είχαν διαπράξει με την ίδια μέθοδο, άλλες δύο (2) ληστείες σε τραπεζικά ιδρύματα, ήτοι την 10-11-2009 στις Ερυθρές Μεγαρίδος Αττικής, σε υποκατάστημα της ΕΤΕ, αφαιρώντας το χρηματικό ποσό των 10.600,00 Ευρώ και την 08-12-2009 στο Βέλο Κορινθίας, στο υποκατάστημα της ΕΤΕ, αφαιρώντας το χρηματικό ποσό των 6.000,00 Ευρώ.
Ακόμη, για τον Ρουμάνο υπήκοο και για έναν εκ των υπηκόων Αλβανίας έχει προκύψει ότι συμμετείχαν στη απόπειρα ληστείας που έγινε την 22-10-2009 σε βάρος του υποκαταστήματος EUROBANK της Κάτω Αχαΐας

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου