2.2.10

Νέο Κωσταλέξι. Δύο παιδάκια ζούσαν με ποντίκια και σκουπίδια

Ένα νέο Κωσταλέξι με θύματα δύο ανήλικα παιδιά τα οποία από την πρώτη στιγμή που αντίκρισαν το φως της ζωής έμαθαν να ζουν ανάμεσα σε σωρούς από σκουπίδια και περιττώματα, συντροφιά με τα ποντίκια, αποκαλύφθηκε στη Θήβα.
Η απίστευτη οικογενειακή ιστορία, που αποκαλύφθηκε χάρη στην επέμβαση της εισαγγελέως Πρωτοδικών, έχει προκαλέσει σοκ στο πανελλήνιο, το οποίο αδυνατεί να πιστέψει όσα συμβαίνουν στη χώρα μας εν έτει 2010.
Οι εικόνες που αντίκρισαν στο σπίτι-τρώγλη οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Θήβας και η εισαγγελέας μαζί με την αντεισαγγελέα προκάλεσαν φρίκη ακόμη και στους πιο ψύχραιμους. Μάλιστα, για να μπουν στο χώρο χρειάστηκε να εφοδιαστούν με γάντια και μάσκες προκειμένου να αντέξουν την έντονη δυσοσμία μέχρι να βρουν τα ανήλικα παιδιά που τα είχαν κρύψει συγγενείς τους κάτω από λαμαρίνες για να τα «γλιτώσουν» από τις αρχές.
Τα δυο αγγελούδια βρέθηκαν παγωμένα..
ανάμεσα σε ακαθαρσίες και κουρέλια, υποσιτισμένα, ενώ τα άγουρα κορμιά τους έφεραν τραύματα από δαγκώματα τρωκτικών. Η απίστευτη τραγωδία αποκαλύφθηκε ύστερα από καταγγελία αγνώστου στην αστυνομία: «Τα παιδιά είναι ρακένδυτα, πεινασμένα, αφυδατωμένα. Ζουν σε μια τρώγλη απροστάτευτα και αβοήθητα. Ας έρθει κάποιος να τα γλιτώσει. Οι συνθήκες διαβίωσης της οικογένειας είναι τριτοκοσμικές».
Αμέσως σήμανε συναγερμός στην Εισαγγελία και οι αρμόδιοι έσπευσαν στο «σπίτι» της οικογένειας. Τα δύο παιδάκια απομακρύνθηκαν αμέσως από εκεί, υποβλήθηκαν σε ολοκληρωμένο ιατρικό έλεγχο και με εντολή εισαγγελέα μεταφέρθηκαν σε στέγη ανηλίκων. Οι γονείς δεν συνελήφθησαν από την αστυνομία, καθώς κρίθηκε ότι χρειάζονται ψυχιατρική βοήθεια.
«Το γεγονός δεν τιμά την πόλη μας, ιδιαίτερα όταν πολλοί γνώριζαν το θέμα αλλά κανείς δεν είχε την τόλμη να το αναφέρει» επισημαίνει η Β. Λάσπη, μέλος της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων, εξηγώντας πως θα γίνουν προσπάθειες να βρεθεί στέγη και για τους γονείς.
Espressonews

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου