1.2.10

Καρκίνος των πνευμόνων – Ασπίδα το πράσινο τσάι

Έρευνα που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στην Ταϊβάν έδειξε ότι η κατανάλωση πράσινου τσαγιού ενδείκνυται για την πρόληψη του καρκίνου που προκαλείται από το κάπνισμα.
Η Λιν Γι-χσιν, φοιτήτρια του τμήματος Δημόσιας Υγείας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Τσουνγκ Σαν της Ταϊβάν, δήλωσε ότι πολλές μελέτες έχουν αποδείξει ότι η κατανάλωση πράσινου τσαγιού είναι δραστική στην πρόληψη του καρκίνου. Ωστόσο η δική της μελέτη επικεντρώνεται στη δραστικότητα του πράσινου τσαγιού ως προς την πρόληψη της μορφής εκείνης του καρκίνου που συνδέεται με το κάπνισμα.
Η Λιν πραγματοποίησε την έρευνά της σε δείγμα 500 εθελοντών, ανάμεσά τους και 179 πάσχοντες από καρκίνο των πνευμόνων...
"Ανέλυσα τον τρόπο ζωής τους και τις συνήθειές τους -- κάπνισμα, διατροφή και την πιθανή κατανάλωση τσαγιού", είπε σε συνέντευξη Τύπου στο πανεπιστήμιο της Ταϊτσούνγκ, στην κεντρική Ταϊβάν.
Στη μελέτη διαπιστώθηκε ότι όσοι δεν πίνουν πράσινο τσάι έχουν πενταπλάσιες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο των πνευμόνων σε σχέση με όσους πίνουν. Και εκείνοι που δεν πίνουν πράσινο τσάι, αλλά καπνίζουν, διατρέχουν 13 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να νοσήσουν σε σύγκριση με όσους πίνουν τουλάχιστον ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι καθημερινά.
Αυτό συμβαίνει επειδή οι πολυφαινόλες που βρίσκονται στο τσάι είναι αντιοξειδωτικές ουσίες που μπορούν να εμποδίσουν τη δημιουργία καρκινικών κυττάρων στον πνεύμονα, επισημαίνει η Λιν Γι-χσιν.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου