10.2.11

Οι "Γιατροί Χωρίς Σύνορα" παρουσιάζουν στη Σπάρτη το ανθρωπιστικό τους έργο !

Η ομάδα "Face to Face" της διεθνούς, ιατρικής ανθρωπιστικής οργάνωσης "Γιατροί Χωρίς Σύνορα" θα επισκεφθεί τη Σπάρτη, την επόμενη εβδομάδα, 15-19 Φεβρουαρίου, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των κατοίκων της πόλης γύρω από το έργο και τη δράση της.
Προγραμματίζεται σειρά εκδηλώσεων, ώστε τα μέλη της ομάδας να επικοινωνήσουν με τους πολίτες της Σπάρτης, να μοιραστούν εμπειρίες και απόψεις και να ζητήσουν την υποστήριξή τους, που αποτελεί βασική προϋπόθεση για να συνεχίσουν οι "Γιατροί Χωρίς Σύνορα" το έργο τους, την προσφορά ανθρωπιστικής και ιατρικής βοήθειας σε συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται σκληρά σε διάφορα σημεία του πλανήτη.
Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων, θα παρουσιαστεί έκθεση φωτογραφίας, στην Πνευματική Εστία Σπάρτης (Λυκούργου 82 και Χαμαρέτου) από τις 14 έως τις 19 Φεβρουαρίου, του διεθνώς βραβευμένου φωτορεπόρτερ Γιάννη Κολεσίδη από το ταξίδι του στις αποστολές της οργάνωσης σε Νίγηρα, Ζάμπια και Ινδία. Μέσα από σπάνιες εικόνες μεταφέρεται το έργο, οι προκλήσεις και η καθημερινότητα τριών χωρών, όπου οι "Γιατροί Χωρίς Σύνορα" παρεμβαίνουν με προγράμματα κατά του υποσιτισμού, αλλά και περίθαλψης ασθενών με AIDS και καταπολέμησης ξεχασμένων ασθενειών (Καλα-αζάρ).
Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά κατά τις απογευματινές ώρες με είσοδο ελεύθερη για το κοινό. Την έκθεση μπορούν να επισκεφθούν και σχολεία πρωινές ώρες ύστερα από σχετική συνεννόηση.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου